bra hand övningar

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-07-02
Folk använder sina händer varje dag för att utföra uppgifter såsom att skriva , förstå mat redskap och dressing . Vissa medicinska tillstånd som artrit , samt skador och operation av handen , kan göra det nödvändigt hand övningar för att hålla händerna friska och funktionella . De bästa övningarna är de som arbetar varje siffra i handen individuellt eller som stärker den naturliga avslutning och förstå mekanismen av siffrorna .

Papper crumple

En lätt hand motion är att crumple en bit papper med ena handen . För att göra detta måste du ta med varje siffra in mot handflatan . Du måste också flytta varje siffra självständigt för att manövrera papper som du vill ha .En variant av denna övning använder hantverk lera , Silly Putty eller kulor . Ju mindre mängd lera eller Putty , eller den mindre storleken på kulorna , ju längre inåt fingrarna måste komma mot handflatan och mer utmanande att utöva kommer att bli. Övningen blir också svårare om lera eller Putty är hårdare eller om fler kulor läggs till.

Promenader och lyft Fingers

Ibland skada eller sjukdom orsakar några fingrar på handen för att vara starkare än andra . Detta kan resultera i en svagare övergripande grepp och hindrar dig från att utföra vissa uppgifter väl . Till exempel kan någon med en svag tumme har problem med att öppna en burk , medan en person med en svag ringfingret kan ha svårt att hålla spänningen på garn medan stickning .Lay handen med handflatan nedåt på en plan yta och gå varje finger mot tummen , börja med ditt första finger . Gå sedan alla siffror tillbaka i motsatt riktning . En motsvarande övning är att lyfta och sänka varje finger självständigt i följd . Du kommer antagligen finna att det mittersta och ringfingrarna är svagast i detta arbete .

Spridning Fingers

Siffrorna i din hand är utformade för att stänga mot handflatan så att du kan greppa . Men de kan också spridas isär och komma tillsammans, till exempel när du behöver hålla ett stort objekt och sedan släppa till en mer naturlig position . För att utöva denna funktion i handen , förlänga tummen och lillfingret ut från centrum av din hand så fingrarna ser ut som en solfjäder. Sedan sätta alla fingrar in mot mitten fingret .

Gör ett O

Människor ibland behöver nypa fingrar tillsammans, till exempel om de vill sy eller plocka upp ett russin . Dessutom är den naturliga rörelsen på fingrarna för att skapa en båge . Öva klämmande och göra en smidig båge rörelse genom att trycka plattan i varje finger till pad av tummen , en i taget för att bilda ett O. Du kanske tycker att det är svårast att göra en O med din ring och Pinky fingrar , eftersom dessa fingrar är längst bort från tummen.

Previous:nothing Next:Hur får jag gratis information om receptbelagda mediciner?

Relaterade artiklar


 • fördelarna med hemtjänst
 • hur man ansöker om Medicaid i delstaten Florida
 • Ada handikappramp regler
 • Orsakerna till kräkningar och illamående hos barn
 • Vilka är orsakerna av kollagen nedbrytning ?
 • Vad innebär utvecklande gripandet ?
 • Definitionen av paraffininbäddning
 • förteckning av antidepressiva för PMS
 • opium påverkan på fostret
 • Illinois cobra lagar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com