de stadier en bebis går igenom under förlossningen

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-07-08
förlossning är en del av den naturliga födelseprocess . Varje kvinna kommer att uppleva en arbetskraftsbrist annorlunda , och kvinnor som har flera graviditeter kan ha olika arbetsmarknaden erfarenheter , men det finns några gemensamma nämnare , enligt Mayo Clinic . Labor typiskt är indelad i tre olika steg : . tidig och aktiv arbetsmarknadspolitik , födelse och leverans av moderkakan

Tidig och aktiv arbetsmarknadspolitik Den första etappen av arbetet ett barn och mor erfarenhet är typiskt uppdelad i två sektioner-- tidiga arbete och en aktiv arbetsmarknadspolitik-Enligt Mayo Clinic . Under början av förlossningen livmoderhalsen börjar vidgas och utplåna , vilket innebär mynningen av livmodern öppnar sig och blir tunnare , som tillåter barnet att komma in i förlossningskanalen . Processen med att barnet kommer in i förlossningskanalen är ibland kallas tappa eller belysning . Tidig arbetskraft åtföljs av oregelbunden sammandragningar som får milda till måttliga, och som inträffar från fem till 20 minuters mellanrum. Tidigt arbetskraft kan pågå från några timmar till flera dagar. Aktiv arbetsmarknadspolitik är oftast präglas av cervix dilaterad från fyra till åtta centimeter och regelbundna sammandragningar av 30 till 60 sekunder kommer på 10-till 20-minuters intervall , enligt den blivande modern 's Guide .

Född

Det andra steget av arbetet för både barnet och modern är födelse -processen . Under en vaginal förlossning barnet är fullt engagerade i förlossningskanalen . Under detta stadium moderns lust att skjuta är stark , och hon kommer vanligtvis att uppmuntras att nakna ner under värkarna , som nu kommer att uppträda med ökad frekvens . Moderns vårdgivare kan ibland råd mild trycka för att tillåta vaginala vävnaden att stretcha för att undvika att riva . De flesta barn kommer att lägga fram huvudet först. När huvudet passerar genom förlossningskanalen och levereras , kommer förlossningen skötaren försvinner vanligtvis barnets luftvägarna och se till att navelsträngen är gratis innan vägledande leverans av resten av barnets kropp .

Leverans av moderkakan

Modern kommer vanligtvis fortsätta att ha sammandragningar efter förlossningen av hennes barn . Detta är nödvändigt för att ha utvisat moderkakan , det membran som inneslutet barnet under graviditeten och under förutsättning näring via navelsträngen . Moderkakan levererar vanligtvis inom den första halvtimmen efter födseln av barnet . Födseln skötare kommer vanligtvis klämma och klippa navelsträngen innan leverans av moderkakan, även om detta förfarande är ibland erbjuds till moderns partner eller annan familjemedlem. När moderkakan levereras födelse skötare kommer att undersöka vävnad för att säkerställa att det är hela och att inget av det kvar inne i livmodern där det kan orsaka en infektion.

Previous:nothing Next:hur man bygger en ramp till sjukgymnastik specifikationer

Relaterade artiklar


 • lämplighet idéer för undervisning en vattensport klass
 • säkerhet etikett krav
 • de noterade skillnaderna i mäns och kvinnors hälsa
 • hur man mäter och registrera blodtryck
 • hur man hop för benhälsa
 • vad är milda influensaliknande symptom?
 • tecken på att du är gravid
 • som ärftliga egenskaper styrs av par av gener?
 • hyr eller köper en flaska vatten kylare bättre ?
 • vård och barnmorskor etisk kod
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com