hur man handskas med en förälders spricka missbruk

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-07-05
Att hantera en förälders spricka missbruk resulterar ofta i en förälder-barn roll omkastning situation . (Se referenser 1 ) Ofta ett barn kommer att känna ansvar för förälderns sjukdom . Det är absolut nödvändigt för barnets psykiska hälsa att få stöd från andra tillgängliga resurser
1 .
Ett barn måste acceptera att en förälder spricka beroende är inte hans fel . Enligt partnerskapet för ett drogfritt Amerika , kan ett barn orsakar inte en förälder narkotikamissbruk. (Se referenser 2 ) Att minnas hon inte kan klandras för är av yttersta vikt för ett barn till en förälder missbrukare .
2 .
Ett barn kan inte hantera en förälders spricka missbruk ensam och måste söka hjälp från tillförlitliga vuxna, inklusive familjemedlemmar , lärare , tränare , studie-och yrkesvägledare eller prästerskap medlemmar . Enligt Terapeut Obegränsad , men det är viktigt att inte involvera en familjemedlem som kommer att sätta ytterligare tryck och vuxen ansvar på barnet . (Se referenser 1 ) De bästa människor att prata med är de kvalificerade att arbeta med barn och har erfarenhet av att hantera narkotikaberoende . " Stödgrupper och relevant personal har befogenhet att ge barn till missbrukare sin barndom tillbaka , säger terapeut Unlimited .
3 .
Delta Alateen eller Al-Anon möten för känslomässigt stöd och råd från andra barn till föräldrar med alkohol -och narkotikaberoende . Alateen håller möten för tonåringar av drogberoende föräldrar , och Al-Anon håller möten för människor i alla åldrar med drogberoende familjemedlemmar. För att hitta en lokal Alateen eller Al-Anon kapitel , besök http://www. alateen . Org.
4 .
Engagera dig i aktiviteter i skolan eller genom samhället . Barn till spricka missbrukande föräldrar känner sig ofta ensamma . Att vara engagerad i andra aktiviteter kommer att hjälpa dem ta sitt att tänka på förälderns missbruk och ge extra stöd som de behöver. Barnen kan utveckla sina speciella talanger , bygga på sina styrkor och lära sig nya färdigheter medan de har roligt, säger Riksförbundet för barn till alkoholister . (Se referenser 3 )

tips och varningar


 • Medan barn kan uppmuntra spricka beroende förälder att få hjälp , bör intervention ske endast i närvaro av en vuxen . Försök att ingripa vid ett tillfälle av nykterhet . Den förälder kan bli arg , tappa kontrollen eller skylla på barnen om konfronterade under påverkan .


 • Previous:nothing Next:hur mycket ska min 19 - månader gammal pojke väger ?

  Relaterade artiklar


 • vad kännetecknar dyskalkyli ?
 • minnesota medicinsk hem lärande samarbetsaktiviteter
 • orsakerna till fenylketonuri ( PKU)
 • hur mycket ska en fem fot sex tum kvinna väger ?
 • Vilka instrument behöver gynekologer använda ?
 • Hälsa & sjukdomar hos människor
 • höger och vänster hjärna självhjälp övningar
 • Definitionen av paraffininbäddning
 • håravfall sjukdomar som orsakas av perm kemikalier
 • Vad är orsaken av menstruationscykeln stanna ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com