huvudlöss lagar i Oregon

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-07-09
Huvudlöss, kallad Pediculus capitis, har funnits sedan förhistorisk tid. Även om dessa löss lämna sina hem enbart på mänskliga huvuden, där de livnär sig på blod är de inte särskilt skadliga och bär inte sjukdomen. De är dock smittsam och kan spridas ganska kraftigt bland barn i skolmiljö och på andra håll. Det är därför stater som Oregon har satt riktlinjer på plats för att kontrollera spridningen av denna parasitära skadegörare.

införandet av restriktioner

För att skydda folkhälsan med avseende på en rad smittsamma sjukdomar, publicerar delstaten Oregon en handling som kallas "Disease redovisningsregler 333-019. " I rapporten beskrivs flera restriktiva poäng för folk som går eller arbetar i barnomsorg och skolor eller som arbetar i sjukvården. Sådana personer måste hålla sig borta från sådana anläggningar om de har en så kallad "restrictable" sjukdom. När det gäller pediculosis (löss angrepp), enligt punkt 4 i koden är det upp till de enskilda lokala skolan eller hälsovårdsmyndigheter att avgöra om en huvudlöss utbrott teckningsoptioner införandet av restriktioner. Vidare är skolan styrande organ eller lokala hälsovårdsmyndigheten i sin fulla rätt att införa strängare regler för utslagning vid behov .

Upphävande av begränsningar

Skola , barnomsorg och begränsningar arbetsplats vidtagits på grund av en smittsam sjukdom i Oregon kan tas bort genom en förklaring av den lokala folkhälsan myndighet . Detta förutsätter att de ansvariga har vidtagit lämpliga åtgärder och försiktighetsmått för att minska eller utrota överföring risk . Oron för pediculosis är mycket mindre än det är för sjukdomar som vattkoppor , skabb , stafylokockinfektioner hud och streptokockinfektioner , och dessa mer allvarliga infektioner behöver bara nicka på en skolsköterska eller vårdgivare att ta bort restriktioner .

Multnomah County Oregon Löss Tips Sheet

Du kan stoppa löss i sina spår om du kan undvika en full -on löss breakout , rapporterar Oregon län Multnomah . Det bör vara en regelbunden pälsvård vana : Kontrollera alla familjemedlemmar på veckobasis . Låt inte barnen att dela en- relaterade poster, såsom hattar eller halsdukar , kammar eller hörlurar . Se till att ditt dagis barn får en särskild filt som hon inte delar . Ditt barns sovsäck bör inte delas över barn . Shampoo hår dagligen mest som en ofta möjlighet att leta efter löss . Eftersom de flesta utbrotten av löss hända utanför skolan , känna till andra källor platser, inklusive privata hem, kyrkor och klubbar .Du kan få allmän information om huvudlöss och vad man ska göra åt dem genom att besöka länet webbplats på Multnomah Utbildning Service District /Skolhälsovården ( http://www . mesd. k12. or. us/shs/headlice ) . Annars kan du ringa Multnomah County Health Department hotline huvudlöss på 503-988-3373 .

Previous:nothing Next:hur till komma fri kvinnliga p-piller

Relaterade artiklar


 • personalbehovet för Texas vårdhem
 • tidigare tecken på graviditet
 • Hur hjälper bifokala av att se ?
 • frågor om barnläkare
 • Utvecklingen av en 11 månader gammal baby
 • New Jersey för influensa skott
 • hCG-hormon och stress
 • Vilka regler gäller för modersmjölksersättning ?
 • är Nalgene säkert ?
 • information nivåer av neonatal omvårdnad
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com