ligering metoder

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-07-01
äggledaroperation är en permanent preventivmetod där kvinnans äggledare skärs eller blockeras. När en kvinna har ägglossning, är ett ägg frigörs från äggstocken och färdas genom äggledarna till livmodern. Graviditet resultat när ett ägg befruktas av en spermie i äggledarna. Äggledaroperation hindrar ägget från att nå livmodern, och förhindrar att spermier och ägg från att gå i äggledarna. Det finns flera äggledaroperation förfaranden .

laparotomi

En laparotomi är ett kirurgiskt ingrepp som innebär en stor snitt i bukväggen. Denna typ av äggledaroperation är en större operation under narkos eller kan göras med en epidural under ett kejsarsnitt . Ofta är denna typ av äggledaroperation utförs som ett sekundärt förfarande under en operation som kräver en lapartomy . Förr i tiden var detta det primära förfarandet för äggledarna säkerställa att skyldigheterna , men andra mindre ingrepp är nu vanligare .

Minilaparotomy

Vid detta förfarande är ett instrument in i livmoderhalsen användas för att lyfta livmodern mot bukväggen . Ett litet snitt görs via livmodern . Rören förs in uppfattning och antingen skära , bundna eller flamberats . Snittet är då stängd . Det minilaparotomy tar cirka 30 minuter att utföra och görs ofta i öppen vård .

Laparoskopi

Detta förfarande kallas ofta plåster kirurgi . Det handlar om två små snitt , ett precis under naveln och ett lägre på buken . Kirurgen skär ett instrument som kallas laparoskop i en av snitt , vilket möjliggör för honom att se äggledarna . Ett annat instrument sätts in i andra snitt används för att skära äggledarna . Snitten är stängda i enlighet med förfarandet

Colpotomy

Den här typen av äggledaroperation lämnar inga synliga ärr . Det är dock anses vara det minst effektiva och medför en högre risk för postoperativa komplikationer . Ett snitt görs i slidan , precis bakom livmoderhalsen . Äggledarna förs ut genom detta snitt och antingen bunden eller klipps . Detta förfarande rekommenderas inte för kvinnor som har fött barn de senaste sex veckorna har en historia av inflammatoriska sjukdomar , hade tidigare bukkirurgi eller har en könssjukdom .

Essure

Detta förfarande kallas som Hysteroskopisk sterilisering . En enhet sätts i varje äggledaren via livmoderhalsen och livmodern utan behov av snitt . Den Essure enheten orsakar irritation i äggledaren , vilket leder till ärrbildning som permanent blockerar röret . Eftersom ärrbildning tar tid , är kvinnor rådas att använda en alternativ metod för födelsekontroll i minst tre månader efter förfarande . En speciell typ av röntgen , en så kallad hysterosalpingogram , görs tre månader efter det förfarande för att bekräfta att ärrvävnad faktiskt har blockerat äggledarna . Enligt WebMD är Essure 98,8 procent effektivt för att förhindra graviditet efter fyra år.

Adiana

Detta förfarande använder en microimplant inom segmentet äggledaren ligger i livmodermuskeln och RF-teknologi för att blockera äggledaren . En kateter i öppnandet av äggledaren levererar en låg dos av radiofrekvenser som tar bort en 1-centimeter delen av röret . Ett implantat placeras sedan i inledningen av äggledaren . Ärrvävnad kommer att växa genom implantatet , vilket skapar en permanent block i röret . Kvinnor rekommenderas att använda en alternativ metod för födelsekontroll till dess att ett hysterosalpingogram bekräftar att rören är blockerade .

Previous:nothing Next:New Hampshire Medicaid regler

Relaterade artiklar


 • Vad händer under sport physicals?
 • hur man gör en mexikansk hand wrap
 • online medicinska verktyg
 • baby skönhet tips
 • ingredienser i Rosebud salve
 • det genomsnittliga sömn beloppet för en 9 månaders baby
 • om låg progesteron
 • utvecklingen av en 11 - veckor gamla baby
 • behandling för missbruk mellan makar
 • hals diskproblem
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com