listan över dagliga behov av äldreomsorg

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-07-06
Äldre människor har olika utmaningar och behov än resten av befolkningen som måste uppfyllas varje dag för dem att bo själva så länge som möjligt. Vaktmästare bör hjälpa dem att möta dessa behov utan att äventyra deras hälsa och säkerhet.

Personlig Hygien

Från första sak på morgonen, är god hygien viktigt. Tänderna måste borstas, och proteser måste blötläggas. Oavsett om äldre personer i din vård vill duscha eller bada dagligen eller varannan dag, måste säkerheten vara högsta prioritet. Räcken och halkfria mattor kan hjälpa dem att behålla balansen och förhindra fallolyckor. Vissa säkerhet platser passar direkt i badkar, och en annan typ faktiskt lyfter den person i badkaret från utsidan. Om inkontinens är ett bekymmer, att vuxna blöjor måste bäras och bytas regelbundet.

Mobilitet

Mobilitet blir ett problem om personen i din vård har muskelsvaghet, synnedsättning eller andra sjukdomstillstånd som kan inträffa med åldrande. Om den äldre personen behöver en rullstol, kommer hem behöver en ramp och andra rullstolar funktioner. På samma sätt kan vandrare och käppar vara skyldiga att hjälpa honom att komma runt säkert .

Nutrition

Det är viktigt att se till att en äldre person i din vård fortsätter att äta riktig mat , speciellt om hon bor ensam och kan ha svårighet matlagning . Det kan vara frestande för henne att äta i stället för laga mat för en person , vilket kan leda till otillräcklig näring . Kolla etiketter och objekt kyl ofta och kasta ut alla utgångna objekt . Om det är svårt för henne att ta sig runt , får hon inte att kunna hålla färsk mat till hands , så det är upp till vårdgivaren att hålla en hälsosam balans av färsk mat tillgänglig . En vaktmästare kan laga mat i förväg och frysa mat som ska värmas och ätas . Volontär och betalda tjänster också kan ta in hälsosamma måltider regelbundet .

recept och läkarbesök

Hälsofrågor som kräver uppmärksamhet blir en större bekymmer med åldern . Om den äldre personen i din vård har något tillstånd som kräver medicinering som ordinerats av läkare är det viktigt att han tar mediciner vid rätt tillfälle och i rätt dosering . Om han använder over-the -counter produkter också, är det viktigt att läsa etiketter och rådfråga läkare eller apotekspersonal för att säkerställa att produkterna inte har några möjliga interaktioner med läkemedel som förskrivs . Se upp för eventuella biverkningar av läkemedel , och hjälpa honom att hålla regelbunden läkarbesök genom att tillhandahålla transporter och göra utnämningar vid behov .

Träning Aktivitet

Motion är viktigt att bibehålla muskelfunktion och behålla äldre personer som frisk som möjligt och umgås med andra människor och delta i mind- stimulerande aktiviteter är lika viktiga . Vissa verksamheter kommer att behöva planeras efter rörlighet och hälsofrågor , men förutsatt att äldre människors sinnen och kroppar stimuleras kan de verksamheter vara så enkelt som att läsa en bok och gå en promenad .

Previous:nothing Next:kliniska autism bidrag

Relaterade artiklar


 • Hur förhindrar jag scatches på kontakter?
 • medicinska processen för abort
 • amning och kost begränsningar
 • vad som gör vattnet stanna i dina öron ?
 • vad är orsakerna till huvudvärk & spasmer tunga?
 • hypothyroid mul smärta
 • om barnavård försäkring i Florida
 • tips om patientens advokat utses
 • Utvecklingen av en 11 månader gammal baby
 • hur ungefärliga din byggstorlek
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com