rekommenderas vaccin skott

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-07-04
Den Centers for Disease Control and Prevention ( CDCP ) rekommenderar 12 vacciner för barn under 18 år , som, om administreras på rätt sätt , kommer att skydda mot de flesta sjukdomar som kan förebyggas . För föräldrar , innebär detta flera svåra resor till läkare, men fördelarna med att bedriva en regelbunden vaccinationsprogrammet är stora . Enligt Föräldrar Magazine , " Även om vårt lands vaccinationsprogram skyddar mot många sjukdomar , kan det bara göra det om de flesta människor håller sig till schemat . . . Plus, om föräldrarna fortsätter att vaccinera , kommer vissa sjukdomar slås ut i framtiden . Det är vad som hände med smittkoppor-det var utrotad tack vare år av följsamhet till vaccination "

Hepatit B -vaccin

Även känd som " HepB , " detta vaccin skyddar mot det dödliga Hepatit B -virus Det CDCP rekommenderar det. ges i en tre-shot serien, den första vid födseln , den andra fyra veckor senare och den tredje 16 veckor senare . Dr . William och Martha Sears skriver att detta vaccin endast innehåller " vissa delar av sjukdomen groddar, " så att sjukdom inte kan komma från vaccinet.

Rotavirusvaccin

Rotavirus , enligt CDCP , är den ledande orsaken till svår akut gastroenterit , som orsakar kräkningar och diarré. Det rekommenderas att detta vaccin ges när barnet är 6 veckor gamla , följdes av ytterligare två doser åtskilda av fyra veckor . Den högsta ålder för förvaltning av den första dosen är 15 veckor .

difteri, stelkramp, kikhosta

Detta vaccin som förhindrar difteri , stelkramp och kikhosta , ges i en fem -shot serien , på 2 månader , 4 månader , 6 månader , 12 till 18 månader och 4 till 6 år . En andra omgång , den CDCP rekommenderar , bör administreras mellan åldern 11 och 12 .

Haemophilus influenzae typ b vaccin

Fler vanligen kallat Hib -vaccin , skyddar mot denna dödliga sjukdom som kan leda till lunginflammation eller ens hjärnhinneinflammation , en dödlig och snabb i vändningarna infektion i hjärnan . Det administreras i en fyra -shot serien vid åldrarna 2 månader , 4 månader , 6 månader och 12 till 15 månader .

pneumokockvaccin

Fler vanligen kallad PCV vaccinet är det administreras i en fyra-shot serien , vid 2 månader , 4 månader , 6 månader och 12 till 15 månader.

poliovirusvaccin

Detta vaccin , som även kallas Polio , förhindrar den dödliga och smärtsamma Polio sjukdom , och är givna vid 2 månader , 4 månader , 6 till 18 månader och 4 till 6 år .

Influensa Vaccin

Detta vaccin förhindrar vanlig influensa . Den CDCP rekommenderar att det ges årligen med början vid 6 månaders ålder .

mässling, påssjuka och Rumella Vaccin

Mer känt som en MPR -vaccin , det hindrar dessa tre potentiellt dödliga virus . Den CDCP rekommenderar att det administreras i en två-shot serien tidigast 12 månader och igen vid 4 till 6 år gamla .

varicellavaccin

Detta vaccin förhindrar svåra vattkoppor och skyddar mot mindre fall, enligt CDCP. De rekommenderar en två skott serier, först vid 12 till 18 månader, och andra vid 4 till 6 år.

Hepititis Ett vaccin

Mer känt som HEPA vaccin behöver vaccinet endast administreras i en två- dos-serien på 12 till 23 månader. Den CDCP rekommenderar också en andra serie på mellan 2 och 6 i vissa högriskområden där barn inte vaccinerats vid en tidig ålder.

Vaccin mot humant papillomvirus

humant papillomvirus (HPV) är en sexuellt överförbar sjukdom som kan förebyggas genom detta vaccin, som CDCP rekommenderar administrera i en tre-shot serien i åldrarna 11 och 12.

Meningokockinfektion konjugerat vaccin

Fler brukar kallas MV4 vaccin , detta förhindrar hjärnhinneinflammation. Den CDCP rekommenderar att det ges mellan åldrarna 11 och 12 , och särskilt att förstaårselev bor i college sovsalar som inte tidigare har vaccinerats .

Previous:nothing Next:ungdom ingripande och förebyggande av alkohol och tobak

Relaterade artiklar


 • typer av hängslen för tonåringar
 • parasiter och löss hos människor
 • Vilka är de behandlingar av hicka hos spädbarn ?
 • hur man kan stoppa graviditet halsbränna
 • post mastektomi smärta i bröstkorgen
 • Definitionen av en barnneurolog
 • hypernatremi och beslag
 • enklaste sättet att bli av med möss
 • hur man kan förebygga högt blodtryck under graviditet
 • effekterna av misshandel på misshandlade kvinnor
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com