skäl för en för tidig leverans

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-07-18
En prematur födsel kan orsaka skadliga hälsoeffekter för både mor och barn. Gravida kvinnor kan vidta en rad åtgärder för att se sina barn levereras i tid och i full hälsa . Dessa inkluderar att klippa ut dricka och röka och se de får viktiga näringsämnen för att främja sund kropp tillväxt . Det finns vissa villkor , dock som predisponerar vissa kvinnor att risken för prematura förlossningar .

Havandeskapsförgiftning

En kvinna som lider av havandeskapsförgiftning håller alltför vätska i kroppen , vilket resulterar i högt blodtryck och höga nivåer av protein i hennes urin . Detta kan avbryta den ordinarie blodflödet från mor till barn via moderkakan. En frisk moderkakan är en baby's livlina, så det måste ständigt förses med viktiga näringsämnen och syre. Om obehandlad kan havandeskapsförgiftning leda till prematura förlossningar och farligt låg kroppsvikt hos spädbarn.De exakta orsakerna till havandeskapsförgiftning är inte känd, men det är mer typiskt för gravida kvinnor tvillingar eller trillingar. Det är också vanligare hos förstföderskor och hos kvinnor med diabetes i släkten. Få regelbunden sjukhus checkups under graviditet där blodtryck och urin innehåll granskas kan hjälpa till att upptäcka havandeskapsförgiftning tidigt.

Membran Ruptur

Enligt Health News, membran bristningar är en av de vanligaste orsakerna till tidigt födda. Bristningar uppstår när SAC håller barnet bryter helt eller punkteras innan arbetsmarknaden börjar. Detta resulterar i ett läckage av fostervatten som skyddar barnet.Medicinska experter är osäkra på de exakta orsakerna till membran spricker, men vaginala infektioner eller överproduktion av amnionvätskorna skulle kunna spela en roll. Membran bristningar kan inte förebyggas med medicinering, men läkare kan ordinera tokolys, som kan förhindra uppkomsten av arbetskraft så ett barn har ytterligare tid att utveckla.

Försvagad Cervix

Livmoderhalsen bör mjuknar vid den senare delen av graviditeten, dilating som värkarna kommer. I vissa fall kan dock utvecklar ett barn och börjar trycka på livmoderhalsen. Detta resulterar i livmoderhalsen öppnar tidigt, när ett barn inte är fullt utbyggt. Enligt Hälsa Nyheter, tidig födsel på grund av en försvagad livmoderhals händer i omkring 1 procent av alla graviditeter. En läkare kan utföra en cerclage i sådana fall, där livmoderhalsen är sydd stänga runt den 15: e graviditetsveckan och återupptog runt den 37: e veckan, när en säker, hälsosam föda är mer sannolikt.

Onormala livmodern och Age

Det finns en rad av uterin avvikelser som kan drabba kvinnor under graviditet. Varje resultat i en bebis med begränsat utrymme att utvecklas jämfört med en normalt formad livmoder. Om tillväxten av livmodern är begränsad, driver en baby så småningom ut ur utrymme att utvecklas, vilket trycket på livmodern och uppkomsten av för tidig förlossning.Ålder kan också en viktig faktor i tidig födsel . Enligt March of Dimes , kvinnor över 40 år är mer benägna att uppleva prematura förlossningar än yngre kvinnor.

Previous:nothing Next:den bästa tiden att bli med barn i mänsklig kvinnlig fortplantning

Relaterade artiklar


 • Varför är det viktigt att senor inte stretchar ?
 • vad är ett foster med hypernephrosis?
 • de olika stadierna i barnets sinne utveckling
 • mekanisk och kemisk nedbrytning i munnen
 • hur man bygger en ramp till sjukgymnastik specifikationer
 • Hur får jag preventivmedel utan försäkring ?
 • lista över barnsjukdomar
 • tecken på Myom
 • gör endagslinser längre
 • typer av glukos transportörer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com