tecken på Graviditet på en spiral

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-07-02
spiraler ( IUP) , är en effektiv metod för födelsekontroll . Hormonella och spiraler koppar är de två typer finns i USA . Hormonella spiral kan sitta kvar i fem år . Koppar spiral kan sättas in i 10 år . Även graviditet med spiral är sällsynt ( mindre än en procent ) , det händer . Veta tidiga tecken på graviditet kommer att hjälpa dig göra det bästa beslut om din spiral och fostret .

tecken på graviditet

ta ett graviditetstest om erfarenheten några tecken på graviditet . Tecken på graviditet med en spiral är de samma som de tecken om du använder någon annan metod för födelsekontroll . Försenad menstruation , illamående, trötthet , anbud bröst , illamående och ryggsmärtor kan alla vara tidiga tecken på graviditet . Om graviditeten testet är positivt , boka tid hos din läkare för att ta ett blodprov direkt . Vara säker på att tala om för din läkare att du har en spiral inopererad .

Komplikationer

Du och din läkare kommer att behöva fatta beslut om avlägsnande av spiral. Särskilda komplikationer kan uppstå med en graviditet om din spiral är fortfarande införas. I sällsynta fall kommer spiralen sitta på plats, men detta kommer att resultera i en ökad risk för missfall och för tidig födsel. Den vanligaste komplikationen för en infogad spiral och graviditet är ett utomkvedshavandeskap. I ett utomkvedshavandeskap, kan fostret implantat någonstans förutom i livmodern, vanligtvis i äggledarna, och resultera i missfall. Oftare kommer din läkare att ta bort spiralen. Om spiralen tas bort strax efter befruktningen, komplikationer under graviditeten minskar ofta.

Graviditet kontra andra komplikationer

Du kan uppleva IUD komplikationer som kan leda till att du undrar om du är gravid när du faktiskt inte . Om du kan känna spiralen i livmoderhalsen eller slidan , kan detta orsaka obehag och smärta . Se din läkare att den tas bort och in igen ordentligt . Spiraler kan också orsaka onormala flytningar , buksmärtor och smärta under sex . Om du upplever något av dessa symtom , kontakta din läkare för att diskutera om din spiral fungerar effektivt och om någon annan typ av preventivmedel kan fungera bättre för dig .

Previous:nothing Next:Hur gör jag för värme Vicks vaporub i vatten för att lindra sinus påtryckningar?

Relaterade artiklar


 • melamin barn
 • sociala förmåner för barn med ADHD i Nebraska
 • hur söker min sjukdomshistoria
 • Colorado sjukförsäkring program
 • vad är definitionen av spermie ?
 • hur man ska behandla manliga svampinfektion
 • Mat & tinnitus
 • principerna för hemleverans
 • ungdom dödliga kraschen & fakta alkohol
 • hur man kan bli av trä möss
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com