typer av gallsalter

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-07-14
gallsalter är ämnen som gallblåsan utsläpp för att smälta och absorbera kostvanor fettsyror och vitaminer . Består av gallsyrabindande ( t. ex. glycocholsyra eller taurocholic syra ) och aminosyror, gallsalter underlätta absorption , transport och utsöndring av fetter som är bosatta i levern . Genom reglering av enzymer som påverkar kolesterol jämvikt , gallsalter bibehålla tillräckliga , hanterbara nivåer av fettsyror i matsmältningssystemet .

Taurocholate

Taurocholate är en gulaktig , kristallint galla saltet som har en stark tendens att absorbera vatten och löser upp en flytande lösning . Det bildar som en följd av cholic syra kombinera med taurin , en svavelhaltiga aminosyra som metaboliserar fetter . Av natrium i taurocholate är den viktigaste komponenten av galla för köttätande djur . Det ges till patienter för att rensa överflödiga gallan från deras system och även att öka utsöndring av galla från levern .

Glychocholate

Precis taurocholate är glycocholate en kristallin galla salt , dess moderbolag syra bildas av en sammanslagning av cholic syra och aminosyran glycin . Den glycocholsyra som producerar glycocholate tur tillverkas som ett resultat av åtgärden i enzymer i tjocktarmen området . Som med andra gallsyror och salter , ändrar glycocholate och kontroller gallflöde och feta syrasekretionen i matsmältningssystemet .

Chenodeoxycholate

Chenodeoxycholates är vita , kristallina salter av chenodeoxycholic gallsyror , syntetiseras i levern från kolesterol . Det är lösligt i alkohol , men olöslig i vatten . Tillsammans med taurocholate och glycocholate , hjälper det kontrollera koncentrationen av kolesterol i blodet .Detta särskilt galla salt, och dess moderbolag gallsyror, är tillräckligt effektiva vid upplösningen gallsten att läkemedel som innehåller höga halter av chenodeoxycholate ges till patienter som ett alternativ till kirurgi, med minimala biverkningar.

Chenodeoxycholate och taurocholate är de två mest dominerande gallsalter i människans tarmsystem.

Previous:nothing Next:Hur får jag preventivmedel utan försäkring ?

Relaterade artiklar


 • parasiter och löss hos människor
 • om moraliska utvecklingen hos ungdomar
 • hur man diagnostisera PCOS
 • hälsorisker av nagellack
 • matta installation och barnets hälsoproblem
 • Vatten & elektrolyt metabolism
 • vad är det jobb i gallblåsan ?
 • testosteron tester för män
 • typer av röntgenutrustning
 • vad är fosfatidyl glycerol ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com