Vilka är de funktioner soleus muskler ?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-08-26
gå, springa och andra dagliga rörelser, som att sätta i och ur bilen, dammsuga eller gå i trappor, skulle bli en svår bedrift utan fullt fungerande. soleus muskler. Även känd som vaderna, dessa kraftfulla muskler öka plantarflexion anklar för att bistå med övergripande benrörelser. När dessa muskler inte korrekt utföra, knä, höft, rygg, nacke och fotled smärta kan leda till. Förstå funktioner i din soleus muskler ger insikt om den totala inverkan de har på kroppen och fysiska hälsa.

plantarflexion

plantarflexion är den rörelse som flexar fötterna och tårna ner mot fotsulorna. Din soleus muskler lyfta och flex hälarna för att uppnå plantarflexion av dina fotleder, och de är direkt ansvariga för gång och löpning motioner och står på tårna. Enkla åtgärder, såsom att stå på tå försöker greppa ett objekt, eller mer komplexa och flytande rörelser utövas i balett är möjliga av din soleus muskler.

Plantarflexion med knä Flexion

soleus muskler inte fungerar ensam. Gastrocnemius muskler är de största, mest ytliga vadmusklerna och är synergister i soleus. De arbetar som ett team för att utföra plantar och knä böjning och utgör en del av den lilla muskelgrupp ligger på baksidan av dina underben. De spelar en roll med soleus genom att bistå med plantarflexion av anklarna. Medan soleus och gastrocnemius har i stort sett samma funktioner för att hjälpa med plantarflexion, ligger skillnaden med gastrocnemius och att knäet flexion måste ske med plantarflexion av anklarna. Den soleus muskler kontroll endast plantarflexion anklar genom att upphöja din häl .

knä, fotled och Hip stabilitet

soleus muskler börjar bakom skenben och vadben ben och sträcker sig ner på baksidan av dina underben , knutna till Achilles senor på baksidan av hälarna , även känd som din calcaneus . Detta ger din kropp med stabilitet och håller dig från att falla framåt genom att anpassa dina höfter och underhålla din gång och övergripande balans. Din kropp kommer att överkompensation under förflyttning för att förhindra skada för sig själv om din soleus muskler är för snäv , och detta kan resultera i kronisk värk och smärta att gro i andra delar av kroppen , såsom knän, höfter , rygg, nacke och fotleder . Dessutom kan täthet resultera i din soleus och gastrocnemius musklerna .

Previous:nothing Next:skillnaden mellan fotvårdsspecialister och fotterapeuter

Relaterade artiklar


 • hur man simmar med din tid och kuddar
 • hur man kan behandla extravasation av boniva
 • hur man kan förebygga fel i medicinsk fakturering
 • tips om utveckling av brösten
 • varför apotekare ge narkotikarådgivning
 • Vilka är fördelarna med mentholatum ?
 • kemoterapi risk för sjuksköterskor
 • stipendier för omvårdnad högskolor
 • enzymer för att smälta maten
 • hur täckningen av en vattenbehållare & sopor kan påverka vår hälsa
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com