aktiviteter för stillasittande äldre

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-08-23
En stillasittande livsstil är orsaken till många hygienkrav som skulle kunna undvikas genom fysisk aktivitet . Dessa hygienkrav inkluderar hjärtsjukdomar, diabetes , vissa typer av cancer , muskelförtvining och benskörhet , liksom många andra . Äldre personer som bor utan mycket motion anses stillasittande . Strukturerade eller ostrukturerade aktiviteter kan hjälpa äldre människor att ändra sin livsstil att vara mer aktiva och därmed mer friska .

träningspass

som går i en motionsgrupp är ett sätt att lägga till mer fysisk aktivitet till varje vecka rutin . Klasser inklusive yoga , tai chi och vattengympa en skonsam och skonsamma övningar som hjälper till med muskeltonus , balans och avslappning . Dessa gruppaktiviteter ger också en möjlighet till socialt umgänge utanför normala inställningar . Motion klasser speciellt för äldre personer kan erbjudas på lokal bygdegårdar , fritid, grupphem och fitnesscenter.

Gruppaktiviteter

gruppen verksamheter som är avsedda för äldre personer kan vara ett roligt och hälsosamt sätt att lägga till mer motion till livet . Aktiviteter erbjuds på allaktivitetshus och gruppboende och inkluderar dans , lekar och studiebesök . Alla dessa aktiviteter ge möjlighet att umgås tillsammans med blir mer aktiv . Dans är ett bra sätt att vara aktiva , och seniorer kan avnjuta sällskapsdans eller danser med olika typer av musik . Going till olika platser för studiebesök erbjuder äldre personer möjlighet att handla eller syn-se när hon gick på samma gång .

Solitary Aktiviteter

För äldre som inte bor i en gruppbostad eller nära ett allaktivitetshus som erbjuder aktiviteter , ensamma aktiviteter är ett bra sätt att få motion . Walking är ett hälsosamt sätt att vara aktiv , så länge vädret är bra. I dåligt väder , prova gå i köpcentra . Trädgårdsarbete är en annan ensam aktivitet som är både en hobby och en träningsrutin . Plantering , ogräsrensning , mulching och annars tenderar att blommor och växter ger tid utomhus samt ett sätt att hålla aktiv .

Previous:nothing Next:typer av kettlebells

Relaterade artiklar


 • tips för att minska missbruk
 • hur strama lös hud och muskler efter förlossningen
 • hur man behandlar barn med näsblod
 • hur till komma fri kvinnliga p-piller
 • förteckning av fisk hög kvicksilver
 • Vilka är ingredienserna i kirurgisk anda ?
 • underarm träningsredskap för styrka
 • lanolin substitut
 • snabbt hem rättsmedel för cystisk akne kokar
 • Utvecklingen av en 11 månader gammal baby
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com