aktiviteter för synskadade ledande citzens

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-08-24
Trots sitt funktionshinder, synskadade pensionärer umgås och delta i fritidsaktiviteter. Viljan att ansluta och kommunicera inte försvinna inte med ålder eller sämre fysisk hälsa. Genom att få kreativa och funderar på vad särskilt stöd de behöver för att delta, kan du hjälpa synskadade pensionärer känna sig delaktiga i verksamheten åldringshem och sammankomster grupp.

Föreläsningar, diskussionsgrupper och sammankomster

Seniorer med synproblem kan njuta av auditiv utan mycket extra hjälp eller omfattande ändringar program. Ta in gästföreläsare från närliggande universitet för att diskutera ämnen av intresse. Vissa äldre människor gillar att lyssna på forskare som specialiserar sig på andra världskriget historia, särskilt de som en gång tjänstgjort i det militära. Synskadade seniorer kan också delta i gruppdiskussioner. Överväg att anordna en bokklubb, eller en grupp för att diskutera aktuella politiska frågor. Seniorer med synproblem kan följa med aktuella händelser genom att lyssna på nyheterna. De uppskattar också litteratur tillgänglig genom talböcker eller punktskrift versioner av välkända klassiker. Seniorer med synskada uppskattar också möjligheter till god mat och diskussion med andra. Du kan stimulera detta genom att hålla parterna afternoon tea för att ge synskadade pensionärer en chans att mumsa och umgås.

Musik-baserade aktiviteter

Läs om vad slags musik synskadade ledande gillar och aktiviteter design runt hennes preferenser. Kvinnor och män med bra röster kan delta effektivt i sånggrupper. De med bra minne för låttitlar och artister skulle gilla en väckande omgång "namn som Tune. "Group sing-a-längtar är ett annat alternativ. Se den grupp plockar låtar som synskadade personen vet. Om du försöker att förbättra livskvaliteten för en synskadad senior i ett äldreboende, se om du kan vara värd en pub natt med levande musik som spelas av duktiga medlemmar. Med hjälp kan seniorer med visioner svårigheter komma ut på dansgolvet och dansa till musiken.

Anpassad spel och aktiviteter

Seniorer med liten eller ingen vision kan fortfarande spela spel som är typiskt visuell karaktär, så länge de har anpassat material. Du kan köpa stora bokstäver och punktskrift spelkort för spel av poker , cribbage eller Euchre . Andra spelare måste komma ihåg att säga vilka kort har spelats . Domino med indragen fläckar , pjäser som identifierats av form snarare än färg , och schackspel med pjäser är lätt att urskilja med känseln är alla möjliga alternativ . Även spel som bingo kommer i stor stil och punktskrift versioner .Seniorer med några visioner som gillar intellektuell stimulans kan ha stor stil korsord . Vissa synskadade pensionärer kan slutföra enkla pussel om bitarna är stora nog.

Previous:nothing Next:vilka poster behöver jag för att bli antagen till en skicklig omvårdnad anläggning ?

Relaterade artiklar


 • viktiga organ med anknytning till muskelsystemet
 • tecknar en bebis är på väg
 • tecken på ett missfall utan blödning
 • ungdom dödliga kraschen & fakta alkohol
 • Hur tappar jag mycket i vikt på kort tid?
 • hur är liktorn ingreppet?
 • hur man gör blomsterarrangemang på begravningar
 • vad är orsakerna till utvecklingsförsening ?
 • naturliga bördighet för kvinnor
 • nerver inblandade med foten smärta
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com