ledande vårdgivare aktiviteter

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-08-22
Seniorer som deltar i daglig konversation, hjärn-stimulerande aktiviteter och regelbunden fysisk aktivitet kan hjälpa avvärja försvagande effekterna av demens och depression. Den Care Buzz San Diego hemsida tyder på att spel med koncentration och fokus stimulera hjärnceller för att öka neurala anslutningar. Vårdgivare och seniorer kan bygga en starkare relation medan du arbetar med dessa meningsfulla projekt tillsammans. Seniorer i sin tur kommer att förbättra deras livskvalitet.

konstprojekt

Art projekt ger fördelar för både äldre och vårdaren. Konst kan vara ett medel för kommunikation och för att uttrycka känslor och idéer som trotsar verbala uttryck. Kompetensnivå och konstnärlig talang är inte viktiga. Syftet med ett konstprojekt är att bedriva en verksamhet som stimulerar äldre person och innebär en möjlighet för vårdgivaren att band med den personen.Konstprojekt bör enkel och lätt att åstadkomma. För en senior som har begränsad rörlighet hand är abstrakt akvarell ett enklare projekt att ta itu med än ett landskap oljemålning. Ram konsten och hänga det i den äldres hem. Välj projekt som den äldre personen uttrycker ett intresse av att göra. Om en äldre uttrycker ett intresse i dekorativa krukor och keramik, planera ett projekt att måla och dekorera lerkrukor. Sätt hennes favorit växter och blommor i lerkrukor när konstprojektet är klar. Konstprojekt att förbättra koncentration och kommunikation.

Skapa en minnesbok

Vårdgivaren kommer att njuta av att hjälpa äldre att skapa ett minne bok. Blank tidskrifter finns på bokhandlar och varuhus. Många tidskrifter presenteras med dekorativa främre omslag eller tom täcker. Välj en bra storlek tidskrift med tjockt papper som är hållbart och kommer inte att riva när sidorna vänds. En robust försäkringsskydd är viktigt också. Syftet med minne boken är att bevara dessa minnen som är viktiga för den äldre.Vårdgivaren ska bistå i att klippa, klistra eller skriva som den äldre personen begär hjälp. Börja med att titta på fotografier som samlats in av senior. Om den äldre minns var och när bilden togs, Placera fotot och minnet i minnet boken.Secure fotografier utan att skada bilden av fast placera dem i tidskriften sidan med klister hörn . Limma inte hörnen för det fotografi . Instruera äldre att skriva ner hans minne i tidskriften bredvid eller under bilden . Om den äldre behöver stöd, bör vårdaren rekord hans minne i boken . Registrera alla minnen som har betydelse för den äldre i minnet bok, som ett första romantisk kyss , en studentexamen , förstfödde minnen barn , minnen av barnbarn , plus semester och födelsedagsfirande . Vårdgivaren kan göra det till ett långsiktigt projekt genom att uppmuntra äldre att fortsätta inspelningen något minne som är speciell för honom.

Spel och pussel

Seniorer njuta av spel lika mycket som någon annan. Vårdgivare kan hjälpa fördriva tiden med roliga aktiviteter såsom arbets-ett pussel tillsammans, gör korsord, eller spelar kort och brädspel. Ett praktiskt sätt att hålla stimuleras seniorer är att avsätta en tid eller veckodag speciellt för spel. Spela spel kan hjälpa äldre personer långsam minnesförlust orsakad av Alzheimers sjukdom och demens. Spel som kräver lite att läsa och räkna är också till hjälp hjärnan stimulatorer. Rullande tärning, flytta pjäser på en spelplan och hantera en giv alla bidra till att förbättra och bibehålla öga-hand koordination och tänkande. Vårdgivare och seniorer som spelar spel tillsammans kan utveckla ett band av förtroende.

Previous:nothing Next:spel för en gym

Relaterade artiklar


 • massageterapeut lagar
 • hur man designar badrum i åldern
 • hur man kan bli av en polyp
 • effekten av fytosteroler på manlig testosteron
 • Skillnaden mellan en fotvårdsspecialist och en ortoped
 • Effekten av teratogener på ett foster
 • lägre sternum smärta
 • kattsand låda försiktighetsåtgärder vid graviditet
 • Hur får jag gratis p-piller i Kalifornien ?
 • effekterna av koffein på foster
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com