sätt att hjälpa människor att sluta snarkning

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-08-26
Mayo Clinic säger att snarkning är vanligen en följd av avslappnad muskler och vävnader i halsen och munnen . När tungan slappnar under sömnen , vävnaden och mjuka gommen i munnen börjar sloka över luftvägarna. Detta begränsar flödet av luft i lungorna och orsakar gommen att vibrera .Allvarlig snarkning kan tyda på ett tillstånd som kallas sömnapné . Människor som upplever sömnapné faktiskt slutar andas under sömnen . Konsultera en läkare för att utesluta sömnapné innan du använder huskurer för att stoppa snarkning .

Sleep Position

Ett av de enklaste sätten att hjälpa människor att sluta snarkning är att ändra sovställning. De mest högljudda snarkningar uppstår när den sovande ligger på rygg. Denna position gör att mjukdelar i munnen för att orsaka luftvägarna att bli smal. När den sovande försöker att andas i, mjukdelar vibrerar när luften passerar över dem.Turning den sovande över på ena sidan vanligtvis lugnar det snarkning, eftersom det mjuka vävnader sloka åt sidan för att tillåta mer luft att passera. Så länge som den person som snarkar fortfarande på hans sida att sova, det snarkning bör inte återvända.

Hjälpmedel

En av de mest effektiva metoderna för att behandla kronisk, högljudda snarkningar är en kontinuerlig CPAP apparat (CPAP ), enligt Mayo Clinic. En CPAP apparat består av en mask som bärs av den sovande sammankopplade med en lång slang till en luftkompressor. CPAP-styrkor tryckluft till masken och i luftvägarna av den sovande. Lufttrycket hjälper till att hålla luftvägarna öppna när mjukdelar i munnen slappna av under sömn. Lufttrycket kan justeras för att öka eller minska trycket efter behov. En CPAP är en medicinteknisk produkt som skall förskrivas av en läkare. Användaren ska instrueras om den korrekta användning och underhåll.Over-the-counter enheter som utger sig för att öppna luftvägarna genom att en remsa över näsan kan fungera för Vissa människor.

Kirurgi

Svår snarkning kan störa en partner sömn, ibland krävt henne att sova i ett separat rum. Störd sömn kan leda till en rad hälsoproblem, inklusive trötthet och irritation. Sova i separata rum kan ha en negativ effekt på intima relationer också.Mayo Clinic säger att operation är tillgänglig för att rätta till kronisk svår snarkning utan bör betraktas endast som en sista utväg. Kirurgiska ingrepp innefatta att ta bort löst överskott halsen och vävnader mun eller öka spänningen i den mjuka gommen . Dessa förfaranden kommer att ta bort vävnad som bottnar över luftvägarna under sömnen . Långvarig lindring från snarkning genom kirurgi har cirka 50 procent chans att lyckas .

Previous:nothing Next:Vilka är de funktioner soleus muskler ?

Relaterade artiklar


 • hur påverkar östrogen i kroppen ?
 • hudfläckar hos barn
 • livscykel filarial masken
 • handtvätt instruktioner
 • hur du tar bort överflödigt vax
 • vad är milda influensaliknande symptom?
 • tecken på att bli gravid
 • höft och gemensamma avvikelser hos barn
 • förteckning över behandlingar hormonersättning
 • hur man kan bli av ansluten öron
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com