Hur undervisar jag hygien för barn ?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-10-23
Barn behöver lära sig vikten av personlig hygien vid ung ålder . Ingjuta god hygien vanor hos barn när de är unga kommer att säkerställa att de kommer att bära dessa hälsosamma vanor i vuxen ålder . Vanor som daglig dusch , tandborstning och tandtråd , frekvent handtvätt och bära rena kläder är inte saker barn gör utan att bli tillsagd . Diskutera varför hygien är viktiga och gör dessa vanor del av en daglig rutin kommer att göra det lättare för ditt barn att lära sig om den personliga hygienen.

Du behöver:
tandborste
. Tandtråd .
Affisch styrelsen.
Markörer.
Klistermärken.
Tvål.
Vatten.


1 .
Model grundläggande hygien . Låt dina barn att titta du borstar och tandtråd tänderna och tvätta upp på morgonen och kvällen . Barn lär sig genom att titta på dig .
2 .
Skapa en rutin . Du kanske vill göra en färgstark affisch eller ett diagram som visar de aktiviteter som måste fyllas i , och låt barnet att sätta en dekal bredvid varje avslutad aktivitet . Barn lär sig genom upprepning , håller sig till samma dagliga rutin och snart barn kommer att börja efter rutin på sina egna
3
Diskutera hur man ordentligt tvätta kroppen och skölj tvål av . . Tala om för barnet att tvätta händerna diskmedel i varmt vatten i minst 15 sekunder . Har ditt barn sjunga "Happy Birthday "eller " ABC : s " då deras handtvätt . För att göra diskning roligare , kan du köpa doftande tvål som barnen skulle vilja använda , till exempel tuggummi eller bär .
4 .
Förklara vikten av munhygien till ditt barn . Har henne att välja sin egen tandborste och tandkräm, smaksatt tandkräm som banan och vattenmelon kan göra borstningen roligare för ditt barn än den skarpa smak av mint tandkräm. Tandborstar och klistra finns med karaktärer på dem och i attraktiva färger för att göra barnen ser fram emot att använda sin tandborste och tandkräm.
5.
Håll det enkelt. Räkna med att ditt barn kommer att bada eller duscha, borsta tänderna och bära rena kläder, men förvänta dig inte att gå ut på jakt efter en outfit eller deras tandborste. Har nödvändiga sakerna redo att gå före skolan och vid sänggåendet. De kan njuta av att hjälpa dig välja sin favorit pyjamas eller kläder i förväg .
6 .
Gör det roligt . Sjunga sånger, leka med badleksaker och vara dum och samtidigt få rena . Badkar tid leksaker såsom skum brev som fastnar på väggen när det är vått eller behållare för att fylla och dumpa ge underhållning för ditt barn .

tips och varningar


 • Var positiv om personlig hygien , göra och inte rädd för att ta itu med något ämne med anknytning till hygien som kroppen lukt eller dålig andedräkt.
 • inte kritisera eller förringa ditt barn , istället uppmuntrar dem att ha bättre hygien .


 • Previous:nothing Next:problem med korn grönt

  Relaterade artiklar


 • tibia skelettsmärta
 • hur man kan stoppa graviditet halsbränna
 • hur mycket kalcium bör barn ha?
 • Vad är Kid ’s hjälptelefon ?
 • tecken på en hjärtinfarkt för kvinnor
 • spel att förbättra ledande minne
 • graviditet försäkring i Indien
 • hur man hittar en barnmorska i Texas
 • hur är feromoner används på människor ?
 • nackskador från bilolycka
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com