riskfaktorer för unga missbruksproblem

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-10-25

Du behöver :
dagbok, almanacka eller datorprogram
. Penna.
Dosmått.
Miniräknare.
Mat skala.
Förteckning över livsmedel med per gram kaloriberäkningen .

Föräldraskap en tonåring kan vara en utmanande tid för både förälder och tonåring . Om en tonåring kämpar med skolan eller sociala frågor , har en negativ förändring i beteende , eller har drabbats av stress eller psykiska hälsofrågor , kan du bli orolig över att de använder droger eller alkohol. Förstå några identifierbara riskfaktorer kan hjälpa dig att förbereda och hantera problem både före och efter de uppstår .

Sociala frågor och grupptryck

Tonåringar som upplever problem i samspelet med andra , känner utstött , eller inte aktivt deltar i positiva aktiviteter kan vara i riskzonen för missbruk . Använda alkohol eller andra droger kan orsaka en tonåring att känna att de kan interagera friare i sociala situationer , eller det kan vara ett sätt att dra sig ur obekväma sociala samspelet. Att hitta andra som känner som de gör kan uppmuntra dem att fortsätta med narkotikaanvändning, eftersom de kan ge en delad erfarenhet och sätt att känna delaktighet med sympatiskt kamrater . Tvärtom , tonåringar som overachievers eller är socialt adept kan vara i fara som ett sätt att hantera både med interna och externa påtryckningar.

familjekonflikt

En tonåring upplever konflikt hemma , oavsett om det är missbruk , familj haveri eller bristande stöd inom familjen kan vara i riskzonen för missbruk . Feeling i strid med föräldrar eller syskon kan orsaka kommunikation och tillit att försämras , ökar risken. En familjemedlem eget missbruk kan också vara en faktor , som barn modell lärt coping metoder , underskatta effekterna och farorna med missbruk , eller se som ett normalt beteende . Familj historia av missbruk är en mycket viktig indikator på risk . Drogmissbruk går utöver familj sociala och ekonomiska ställning-det är inte ett problem av bara lägre inkomster familjer

Mental Health

mental hälsa och missbruksproblem anses ha en stark koppling . Drogmissbruk är i sig betraktas som en psykisk hälsa fråga, och personer som använder droger och alkohol har ofta underliggande eller av psykiska störningar . Ångest , dålig impulskontroll , och depression , liksom andra frågor , kan vara närvarande när en tonåring första börjar använda droger , och ämnet används blir det sätt på vilket den tonåring försöker ta itu med sina problem . Också, eftersom missbruk kan förändra hjärnans kemi, psykiska problem som inte var inledningsvis lägga kan manifesteras som en följd av drog-och alkoholanvändning. Eftersom tonåren omfattar ofta känslomässiga förändringar och växande oberoende tonåring kan det vara svårt för en förälder att bedöma ett barns psykiska hälsotillstånd. Söker en professionell åsikt är ett klokt val.

Previous:nothing Next:strategier för ungdomsvåld

Relaterade artiklar


 • komponenter av Neem
 • fysisk aktivitet bedömning i barn-och ungdomar
 • Hur man använder en NordicTrack skidåkare
 • HEPA-filter för allergier
 • South Carolina State sjukförsäkring program
 • Vilka är fördelarna med en infraröd värmedyna?
 • hur man kan förebygga hudsjukdom
 • sanningen om engångsblöjor
 • Hur donerar jag ägg i Seattle , Washington ?
 • nivåer av mänsklig beröring
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com