högspänningsledning linjer och potentiella hälsorisker

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-04-25
högspänningsledning linjer är elektriska ledningar som överför elektrisk ström över långa avstånd. Raderna brukar gå från källan produktion av el , som kallas centralstationen , till den avsedda destinationen. Dessa destinationer är vanligtvis hubbar eller transformatorstationer som spänningssätts hem eller kontor eller fabriker . Dessa kraftledningar har vanligtvis uteffekter på mellan 138 och 765 kilovolt . Vissa hälsorisker är förknippade med överföring från dessa kraftledningar .

Möjliga Cancerframkallande ämne

Sedan 1980 har forskare diskuterat huruvida högspänningsledning linjer bidrar till att orsaka leukemi eller blodcancer hos barn som lider betydande exponering. År 1979 föreslog en studie som utförts av forskaren Paul Brodeur ett nära samband mellan förekomsten av leukemi hos barn och exponering för hög spänning kraftledningar . Brodeur hävdade häftigt att barn som bodde i närheten av högspänningsledning trådar utsattes för elektromagnetiska fält vågor som är ett oundvikligt resultat av elektrisk transmission och att dessa vågor orsakade leukemi . Men enligt Hälso Phsyics samhället har mest objektiva studier visat att även om det kan finnas ett samband mellan sjukdomen och närhet till kraftledningar är länken oklar och kanske av underordnad betydelse. Därför är sambandet möjligt, men ännu inte bevisats.

hälsoproblem för kvinnor

Enligt Power Line Fakta hemsida , exponering för vissa högspänningsledning riktlinjer kan en gravid kvinna fem gånger större risk att få missfall under de första 10 veckorna av graviditeten . Men denna statistik gäller för ledningar där strömmen är 16 milligauss eller högre, medan genomsnittet högspända elektriska ledningar att individer utsätts för är 2 milligauss i intensitet .

Övriga risker

Power Line Fakta tyder på att exponeringen till elektriska fält av en stödnivå på mer än 1 millivolt per meter kan störa en väl fungerande pacemakers och defibrillatorer . Exponering för dessa nivåer är mycket sällsynt utom i hushåll som ligger nästan mitt emot kraftverk .

Previous:nothing Next:tecken och symtom på en falsk graviditet

Relaterade artiklar


 • hur man får regelbundna menstruationer
 • tecken och symtom på en falsk graviditet
 • högspänningsledning linjer och potentiella hälsorisker
 • hur man får de högsta ORAC per ounce
 • hur man handskas med åderbråck
 • hur du tar bort celluliter naturligt och utan ansträngning
 • hur man hittar en kiropraktor i Colorado
 • hur man kan förhindra kvävning hos småbarn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com