hur man kan förhindra kvävning hos småbarn

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-04-17
Föräldrar och anhöriga är ofta gånger i närheten av ett barn medan de äter och dricker . Det är en hemsk upplevelse att få ett barn kvävs när du ser det hända . Jag har haft att falla mig med mina barn och vill hjälpa någon annan förhindra kvävning hos småbarn , så att inte kommer att inträffa så ofta . Många av våra yngre barn kan använda vår hjälp även om du inte har små barn i familjen kan man lära av denna information
1 .
Se till att barnen lär sig att sitta ner när du äter eller dricker . Aktiviteter blandat med föda skapa en farlig situation för ditt barn . De är knappt kunde gå bra på egen hand. Du kan inte bero på dem att kunna hålla sig från att falla och sedan ha mat får rubbas i sin hals medan de är på resande fot.
2 .
Skär maten i små bitar tillräckligt för att möjliggöra avsaknaden av en fullständig uppsättning tänder som småbarn inte har ännu . Påminn dem om att tugga maten väl innan de sväljer . Bebisar har mjuk mat tills de kan tugga eller tugga maten tillräckligt bra för säker svälja . Följ din barnläkare råd för tillåtna livsmedel .
3 .
Titta noga på ditt barn äter maten . De är hand förmodligen plocka på deras mat , så de måste övervakas eftersom de inte kan göra bra bedömningar om den mängd mat de sätter i munnen på en gång . De kanske använder de två hand metod som måste ledas av en vuxen inte en äldre bror eller syster . För mycket mat på en gång , kan avsluta en luftvägarna , munnen . Om tillräckligt många är instoppat i munhålan , förebygga kvävning kan vara ett problem med denna händelse . Jag hade en patient där jag arbetade göra detta . Han överlevde genom att ta bort mat från munnen som påverkades i det följt av Heimlich för vuxna .
4 .
Kontakta amerikanska Röda Korset och lära Heimlich manöver innan bebisen är född . Uppdatera steg varje år med en utbildad professionell instruktör . I mellan klasserna , läs igenom din manuella varje månad så det blir andra natur för dig om du skulle behöva hindra ett barn från kväver ihjäl .
5 .
Se till att din vårdnadshavare , barnvakt eller familjemedlemmar känner till Heimlich . Erbjud dig att betala för klasser för dem att lära sig att livräddande teknik . Det kommer att vara väl värt de pengar du spenderar för att förhindra kvävning av ett barn . Alla ska veta livräddande metoder för att förebygga kvävning och död . Vissa Fire Hus ger gratis klasser samt andra organisationer om du höra med din lokala sjukhuset om barnet Heimlich manöver utbildning .
6 .
Lyssna på ditt barns andning förmåga . Om de har en förkylning eller är överbelastade , skulle de inte kunna andas tillräckligt bra genom näsan så att korrekt tuggförmåga . Detta kan vara en bra tid för att gå tillbaka till mjuk mat att de inte behöver tugga för att förhindra kvävning på bitar av mat . När en hosta är närvarande , vara medveten om ökad slem som kan orsaka slem plugg och skapa en kvävande situation i ett barn utan någon mat alls . Detta är vad som hände mitt barn , men hon räddades av Heimlich göras omedelbart för att förhindra kvävning och död .


Previous:nothing Next:nothing

Relaterade artiklar


 • hur man kan förhindra kvävning hos småbarn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com