moderskap - ledighet lagar i Arkansas

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-04-29
barnledighet i Arkansas styrs av familjen och sjukskriven lagen ( FMLA ) av 1993, ändrad 2008, samt moderskaps-ledighet politik av en enskild arbetsgivare . Eftersom FMLA gäller endast i företag som har 50 eller fler arbetstagare, kvinnor som är anställda av små företag kommer att ha mammaledigheten endast efter val av arbetsgivaren .

Grundläggande FMLA

FMLA berättigar berättigade anställda att ta upp till 12 veckors obetald , jobb-skyddade ledighet per 12- månadersperiod för ett av fem angivna familjeskäl eller medicinska skäl . Förutom mammaledighet , dessa skäl är att anta , vård av en familjemedlem med allvarliga hälsotillstånd , en individs personliga hälsotillstånd eller behöver orsakas av att ha en familjemedlem på aktiv militär tjänst. Arbetsgivare är skyldiga att bevara befintliga försäkringsgrupp hälsa medan arbetstagaren är ledig , och den anställde förväntas betala sin andel av premier sjukförsäkring under den perioden.

som kvalificerar

FMLA förmåner som anges ovan är grunden för barnledighet i alla Arkansas lokala och statliga skolor . Det gäller även statligt anställda , Arkansas National Guard och reserv militära enheter , samt till privata företag . Arbetsgivarna förväntas post meddelande om FMLA rättigheter på arbetsplatsen.

Behörighet

För att vara berättigad måste en heltidsanställd har arbetat minst 1. 250 timmar under den föregående 12- månadersperiod för samma arbetsgivare . ( kollektivavtal och kontrakt till återanställa kan påverka tolkningen av den 12-månadersperiod bestämmelse . ) En behörig arbetsgivaren måste ha minst 50 anställda , med minst 50 av dem arbetar inom 75 miles från arbetsgivarens verksamhetsställe. Eventuella särskilda undantag måste noteras i förväg av arbetsgivaren

University of Arkansas

Förutom FMLA bestämmelser föreskriver University of Arkansas att dess gravida arbetstagare :
--- bibehålla eventuella tidigare sjukförsäkring för mammaledigheten ,
--- ge universitetet 30 dagars varsel innan ledigheten förväntas inledas ,
--- kontakta personalavdelningen eventuella avvikelser efterfrågas ,
--- lämna FMLA formulär till HR-avdelningen på schemat den har fastställt .

Whirlpool

De flesta större företag i Arkansas har liknande bestämmelser. En talesman för Whirlpool Company i Fort Smith, Arkansas , till exempel , sa dess anställda moderskap ta ledigt under FMLA men får lägga till befintliga semester i slutet av 12-veckors period om de vill .

Previous:nothing Next:Medicare Part C vs Medicare Tillägg

Relaterade artiklar


 • Medicare Part C vs Medicare Tillägg
 • tecken och symtom på en falsk graviditet
 • hur man handskas med åderbråck
 • hur man hittar en kiropraktor i Colorado
 • högspänningsledning linjer och potentiella hälsorisker
 • hur man kan förhindra kvävning hos småbarn
 • moderskap - ledighet lagar i Arkansas
 • hur man får regelbundna menstruationer
 • Vad betyder bokstäverna i slutet av min Medicare antal betyda ?
 • hur du tar bort celluliter naturligt och utan ansträngning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com