tecken och symtom på en falsk graviditet

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-04-24
I falsk graviditet , känd medicinskt som pseudocyesis , kvinnor upplever övertygande tecken på en hälsosam graviditet när de faktiskt inte gravid . Falska graviditeten är vanligare hos kvinnor som är över 30 , kan ha upplevt infertilitet och som är entusiastiska över att ha barn . Medan vissa yrkesutövare anser falsk graviditet för att vara ett psykologiskt problem beror delvis på att en kvinnas genomgripande måste vara gravid , förekomsten av märkbara fysiska symptom ge andra yrkesgrupper anledning att ompröva sitt etiologi .

Upphörande av menstruation

Fel graviditet kan orsaka amenorré , eller av upphörande av menstruation . Eftersom amenorré är en av de första tecknen på sann graviditet , är det logiskt att man skulle kunna tro att du är gravid . Orsaker till amenorré i avsaknad av en graviditet är i allmänhet relaterade till näringsbrist eller polycystiskt ovariesyndrom ( kallas PCOS ) , men andra mindre vanliga orsaker såsom hypofystumörer , sköldkörtel problem och ångest eller depression också kan leda till att perioder att sluta.

graviditetsillamående

Fel graviditet kan också orsaka symtom på morgonen sjukdom , under vilken illamående eller kräks hela dagen . På grund av den hormonella förändringar i tidig graviditet , kan gravida kvinnor upplever anfall av graviditetsillamående, men kvinnor upplever en falsk graviditet kan också uppleva det . I en falsk graviditet , dock , graviditetsillamående symtom är mindre sannolikt att vara hormonellt baserat och mer sannolikt att känslomässigt grundas .

Bröstförstoring

En annan kontrollampa tecken på graviditet är utvidgningen av brösten inför amningen . Om du upplever en falsk graviditet , kan du ha förstorade bröst , som när den kombineras med andra symtom kan vara ett övertygande tecken på graviditet. Skäl för bröstförstoring inkluderar förändringar i hormoner .

fosterrörelser

Kvinnor som har upplevt en falsk graviditet också uppger att de känner sitt barn röra sig inne i dem . Även om det inte finns någon fysisk orsak till detta symptom är det vanligaste rapporterade en och föreslår en psykologisk komponent falsk graviditet .

negativt graviditetstest

Bland alla andra symptom , är ett negativt graviditetstest anses vara presumtiva tecknet på en falsk graviditet . Medan vissa kvinnor fortfarande får symtom på en falsk graviditet efter att de fått nyheten om ett negativt test , mest börjar inse att deras symtom är inte tecken på sann graviditet . Med intåget av ultraljud diagnostiska test, visualisera innehållet i livmodern kan också vara effektivt att skingra tron på en graviditet som inte händer . Om du tycker att du kanske är gravid , eller upplever en falsk graviditet , kan medicinsk diagnostiska tester att avgöra om du har en sann graviditet .

Previous:nothing Next:hur man får regelbundna menstruationer

Relaterade artiklar


 • hur man handskas med åderbråck
 • tecken och symtom på en falsk graviditet
 • hur man får regelbundna menstruationer
 • hur man kan förhindra kvävning hos småbarn
 • hur du tar bort celluliter naturligt och utan ansträngning
 • hur man hittar en kiropraktor i Colorado
 • hur man får de högsta ORAC per ounce
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com