Mat & träningstips

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-05-14
Ta hand om din kropp för att förebygga sjukdomar och bibehålla en hälsosam vikt innebär att äta rätt och regelbunden motion. Det är lätt och smärtfritt att jobba bra val i ditt dagliga liv, enligt experter från respekterade myndigheter, såsom Centers for Disease Control and Prevention (CDC) och Mayo Clinic.

Frukt och grönsaker

Du " har hört det förut: "Ät din frukt och grönsaker. " Men du kan finna det svårt att veta hur mycket du behöver. Det exakta beloppet beror på din ålder, kön och fysisk aktivitetsnivå, enligt CDC. Till exempel, baserat på en miniräknare på CDC: s "frukt och grönsaker Matter" hemsida, kräver en 30-årig man som får 30 till 60 minuter fysisk aktivitet per dag, 2 koppar med frukt och 3,5 dl grönsaker dagligen. För att slå din rätt intag föreslår CDC lägga frukt till din morgon granola eller grönsaker till en omelett. De näringsämnen i frukt och grönsaker kommer att hjälpa dig behålla en hälsosam vikt och förebygga sjukdomar, däribland hjärtsjukdomar och cancer.

energitäthet

Om en hälsosam vikt är ditt mål, äta mat med låg energitäthet. Lågenergi-density livsmedel, enligt MayoClinic. com, är de som innehåller ett litet antal kalorier i förhållande till sin storlek. Frukt och grönsaker kvalificera stor del på grund av deras höga vatten-och fiberinnehåll. Andra fiberrika livsmedel, såsom fullkorn, kvalificerar också. Mayo Clinic läkare påpeka att du kan äta stora portioner av låg-energi-densitet poster, som får dig att känna full längre. Hög energi-densitet livsmedel packa en massa kalorier i en liten bit. En tesked smör, till exempel, innehåller nästan lika många kalorier som två koppar okokt broccoli.

Vandring

Statens Diabetes and Digestive-och njursjukdomar "viktkontroll Information Network (WIN) fordringar promenader är ett billigt sätt att öka energi, minska stress, tonen muskler och minska risken för kroniska sjukdomar såsom typ 2-diabetes och hjärtsjukdomar. WIN föreslår börjar sakta och dela din promenad upp i tre delar. Gör både den första och sista delen fem minuter av långsam promenad för att värma upp och kyla ner, respektive. Den mellersta delen innefattar rask promenad . Öka längden på denna del av din promenad som du blir mer vältränad . Till exempel WIN råd att göra 5 minuter av raska promenader under den första veckan av din rutin . Genom den nionde veckan , kommer du att gå i rask takt i 30 minuter om dagen .

Bone-Förstärkning

Du kanske tänker på motion som ett sätt att förbättra hjärt-och kärlhälsa eller bygga muskler , men National Institute på artrit och muskuloskeletala och hudsjukdomar ( NIAMS ) hävdar regelbunden motion bidrar också till benhälsa . NIAMS påpekar att "viktbärande" motion, som tyngdlyftning, vandring och gå i trappor, är bäst för dina ben. Två aerob träning, cykling och simning, inte signifikant fördel dina ben. CDC konstaterar att regelbunden styrketräning och viktbärande motion minskar risken för höftfrakturer och hjälper till att hantera artrit.

Previous:nothing Next:ansvar moderskap sjuksköterskor på sjukhuset

Relaterade artiklar


 • hur man hittar en kiropraktor i Colorado
 • tecken och symtom på en falsk graviditet
 • vad som påverkar blygdläppar storlek ?
 • hur man får de högsta ORAC per ounce
 • Vad betyder bokstäverna i slutet av min Medicare antal betyda ?
 • hur du kan bidra till en HSA
 • hur man får regelbundna menstruationer
 • Mat & träningstips
 • hur till linje bastu
 • pediatriska ependymoma
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com