NACK genomskinlighet test faktorer

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-05-28
Den NACK genomskinlighet scan är en säker , icke- invasiv ultraljudsundersökning av en gravid kvinnas livmoder . Genomsökningen sker mot slutet av den första trimestern , vanligen mellan 11 och 14: e veckan av graviditeten . Skanningen kan ge en hel del information , men dess huvudsakliga syfte är att bedöma om fostret har ökad risk för att ha kromosomförändringar .

Prövning av NACK Fold

Under NACK genomskinlighet ( NT ) , den ultraljud tekniker kommer att undersöka ett litet område på baksidan av fostrets nacke . Detta område kallas NACK luckan . Den NACK vika oftast samlar en liten mängd vätska . Foster med kromosomrubbningar sannolikt har en större samling av vätska vid NACK gånger än genetiskt normalt foster . Därför bedömer ultraljud teknikern mäter mängden vätska vid NACK luckan och om storleken faller i normalområdet. Oroliga mödrar bör säkerställas att en ökad NACK gånger betyder inte att ett foster definitivt har Downs syndrom eller annan kromosomavvikelse --- det bara antyder det finns en ökad risk för en anomali . Om NACK luckan är på gränsen eller över det normala , annars blir Förlossningsläkaren beställa fler tester för att avgöra omfattningen av öka risken för missbildning , eller kommer att föreslå att den gravida kvinnan genomgår en CVS eller fostervattensprov , som båda bedömer situationen på ett fostrets kromosomer .

Undersökning av näsben

Närvaron av ett näsben ger också en ledtråd om huruvida fostret har kromosomavvikelser . I en studie ledd av Dr Simona Cicero var näsbenen av 701 foster undersöktes mellan 11 och 14 veckor av graviditeten . Studien fann näsben var frånvarande i 73 procent av foster som visade sig ha Downs syndrom ( trisomi 21 ) , och ute på mindre än 0,5 procent av kromosomalt normala foster . Dessa resultat rapporterades i november 2001 av The Lancet . Därför , under en NT skanning, bestämmer ultraljud tekniker huruvida näsben är närvarande .

Examination of the Heart

Enligt en undersökning från 2005 som leddes av dr R. Bahado-Singh och redovisas i den amerikanska Tidskrift för obstetrik och gynekologi , det finns ett samband mellan en ökad NACK gånger och medfödda hjärtproblem hos fostret . Därför är det vanligt att ultraljud tekniker för att undersöka fostrets hjärta under de nackuppklarningen att leta efter några uppenbara avvikelser . Även om det inte finns något uppenbart problem med hjärtat under nackuppklarningen om NACK gånger mätningen är högre än normalt, kan mamman uppmuntras att få ett foster ekokardiogram att utesluta eventuella problem.

Previous:nothing Next:hur man undviker halsfluss

Relaterade artiklar


 • Medicare Part C vs Medicare Tillägg
 • listan över viktiga fettsyror som finns i bröstmjölk
 • neonatal hypertoni
 • vad som orsakar brunt vax på en regelbunden basis?
 • varför växer mullvadar svart hår ?
 • moderskap - ledighet lagar i Arkansas
 • Vilka är farorna med att ta ekologisk äppelcidervinäger?
 • vad är orsakerna till hängande öga?
 • vad som påverkar blygdläppar storlek ?
 • pediatriska hjärt hypertoni
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com