hur man kan strukturera och genomföra en sluta röka plan

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-05-10
Att ha en väl strukturerad sluta röka planera och genomföra det på rätt sätt är förmodligen två av de viktigaste faktorerna som avgör om din insats för att sluta röka är ett framgångsrikt sådant. Du behöver också en stark önskan att sluta samt ett stödsystem när du börjar . När du har sluta röka behöver du också motivation att inte återuppta röka
1 .
Skapa korta handskrivna eller datoriserad anteckningar av anledningarna du vill sluta röka .
2 .
Utarbeta en plan sluta och fastställa ett datum du planerar att sluta röka för gott . Spela in din plan skriftligt eller digitalt , inser du kanske måste göra justeringar i det slutade dagen beroende på dina framsteg och omständigheter .
3 .
göra en samlad insats för att hitta en annan rökare som är också försöker sluta röka och stöder varandra genom att diskutera de positiva prestationer ni gör .
4 .
Meddela din familj och vänner för ditt beslut att sluta röka och söka deras stöd . Förklara för dem att du kan bli irriterad eller ens irrationell ibland som du upplever några av indragning i samband med rökstopp .
5 .
Identifiera och dokumentera vad din rökning triggrar och utveckla en strategi för att eliminera dem , som att ta bort alla askfat och cigaretter från hus och tvättning eller rengöring med ånga alla tyger som kläder , linne och draperier .
6 .
Rådgör med din läkare om att sluta , särskilt om du planerar att använda receptfria eller receptbelagda hjälpmedel rökavvänjning eller har kända medicinska problem, för att öka säkerheten för din rökavvänjning strävan och för att öka sannolikheten att det kommer att lyckas .
7 .
Gör din forskning på rökavvänjning (s ) du planerar att använda , för att fastställa både dess effektivitet och säkerhet .
8 .

Om din läkare samtycker , börjar utöva tre av fyra gånger i veckan en eller två gånger per dag som utgångspunkt . Delta i anaerob träning såsom promenader är den bästa typ i början .
9 .
När du faktiskt börjar din strävan att sluta röka neddragning på din rökning dagligen enligt ett fastställt mål , inklusive hastigheten med vilken du kommer att minska antalet cigaretter per dag rökt , såvida du inte anser cold turkey att vara den bästa metoden för dig .
10 .
Drick mycket vatten för att hjälpa spola nikotin och andra skadliga kemikalier i tobak som har samlats i kroppen från cigarettrökning .
11 .

Ändra cigarettmärken regelbundet medan skära ned på din rökning .
12 .
begränsa din hunger efter nikotin med tuggummi , myntverk , tandpetare , frön blomma nikotin hjälpmedel ersättning , receptbelagda läkemedel ordinerats av läkare , eller andra saker som verkar fungera .
13 .
handlingen skriftligt eller spela in via dator hur din rökavvänjning plan är på väg och ge dig själv ett betyg .
14 .
Uppmärksamma och dokumentera hälsofördelar du erfarenhet från att sluta röka såsom en förbättring av andnöd och sänkt blodtryck . Ofta igenom positiv information , särskilt om du är frestad att återuppta röka eller om du hejdas i dina ansträngningar att neddragning på din rökning .
femton .
Belöna dig själv under och efter du har slutat röka på ett sätt som är mycket glädjande att du och troligen att motivera dig att inte återuppta rökning .
16.
Tolka årsdagen datumen för din frihet från nikotinberoende, och fortsätter att belöna dig själv vid dessa tillfällen.

tips och varningar


 • Det kan också vara nödvändigt att schampo mattor eller ens bli av gamla soffor eller stolar kudde som inte kan rengöras och för att bli av med nyligen myntade tredje passiv rökning, som hälsoexperter tycker är medicinskt skadligt, särskilt för barn och spädbarn.
 • Som en del av din forskning kan du överväga att besöka webbplatsen för Food and Drug Administration, samt begär ett yttrande från din vårdgivare.
 • Motion hjälper till att lindra stress, eliminera gifter ur kroppen produceras av rökning och främjar läkning av skador som orsakats av långvarig rökning.
 • smak och kemisk skillnad mellan varumärken tenderar att göra röka mindre rolig och mindre automatisk, därmed ökar din medvetenhet om vana.
 • Det är inte en dålig idé att kontrollera ditt blodtryck med ett hem bildskärm före, under och efter rökstopp.
 • Belöningen för att sluta röka kan vara något så extravagant som att köpa en ny bil eller något så enkelt som en jordgubbe fruktglass.
 • nikotinersättningsprodukter inte är avsedda för långvarig användning eftersom det vid långvarig användning av dem mer eller mindre fungerar som ett substitut för en form av nikotinberoende med ett annat.


 • Previous:nothing Next:hur man får coldsores behandling naturligt

  Relaterade artiklar


 • hur man får coldsores behandling naturligt
 • hemlagad klia remover
 • hur du kan bidra till en HSA
 • hur man kan förhindra kvävning hos småbarn
 • Vilken typ av beteende blinkar ?
 • hur man handskas med åderbråck
 • Medicare Part C vs Medicare Tillägg
 • Vad betyder bokstäverna i slutet av min Medicare antal betyda ?
 • hur du tar bort celluliter naturligt och utan ansträngning
 • vad som påverkar blygdläppar storlek ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com