kan du ägglossning mer än en gång per månad?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-05-18
Du kan ägglossning mer än en gång i månaden om du har en kort menstruationscykel, det är stabilt känt. Det finns dock kontroversiellt bevis för att det är också möjligt att ägglossning mer än en gång i en cykel

Hur ägglossning fungerar

Ägglossningen sker efter hormoner utlösa en våg av ägg follikeltillväxt inom en av äggstockarna. En av 15-20 växande folliklar släpper ett ägg, och resten dör. Detta sker oftast 14 dagar före menstruationen.

korta cykler

Vissa kvinnor har kortare cykler . Eftersom en kalendermånad är 28 till 31 dagar , om din cykel är kortare än så kommer du har ägglossning ibland mer än en gång under en kalendermånad .

tvåäggstvillingar

Tvåäggstvillingar kan tänkas när två ägg frigörs under en enda menstruationscykel. Dessa ägg , vanligtvis släppas inom 24 timmar från varandra , är en del av samma våg av tillväxten av folliklar och därmed del av en enda ägglossning .

Flera vågor av follikeltillväxt

Fyrtio procent av kvinnorna har mer än en våg av tillväxten av folliklar per cykel , och detta kan leda till flera ägglossning per cykel och olika datum föreställning för några tvåäggstvillingar , enligt studien " en ny modell för äggstockarna follikelutveckling Under The Human menstruationscykeln, " ledd av Roger Pierson av University of Saskatchewan , Saskatoon och tryckta i juli 2003 i fertilitet och sterilitet . Men vid ägglossning ett hormon förminskar chanserna för ett andra ägglossning .

En ägglossning per cykel Trolig

Enligt "The History of Natural familjeplanering i Amerika ", en 3 oktober, 2003 , presentation av Paula Viterbo på Bryn Mawr College , " Ingen kvinna i den kanadensiska studien visade sig ägglossning mer än en gång i en cykel . För varje kvinna , gav bara en av follikulära vågor i ägglossning varje månad. "

Previous:nothing Next:listan över viktiga fettsyror som finns i bröstmjölk

Relaterade artiklar


 • kan du ägglossning mer än en gång per månad?
 • hur man hittar en kiropraktor i Colorado
 • hur du kan bidra till en HSA
 • listan över viktiga fettsyror som finns i bröstmjölk
 • pediatriska ependymoma
 • hur man kan strukturera och genomföra en sluta röka plan
 • vad är en familj praktik läkare ?
 • öra lukt & klåda i ett barn
 • hur du tar bort celluliter naturligt och utan ansträngning
 • Medicare Part C vs Medicare Tillägg
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com