listan över viktiga fettsyror som finns i bröstmjölk

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-05-17
Human " bröstmjölk är den bästa mjölken ", enligt Robert Wood Johnson Universitetssjukhuset. Bröstmjölk är gjord av näringsämnen , antikroppar , enzymer och en lång rad andra ingredienser. Fett är nödvändigt för ett växande foster och modersmjölken är också laddad med flera typer av hälsosamma fetter. Essentiella fettsyror ( EFA ) är hälsosamma fetter som omfattas av den omega- 3 , -6 och -9 kategorier . Bröstmjölk innehåller alla tre typer av hälsosamma fetter tillsammans med naturligt socker .

Omega-3

Bröstmjölk är rik på omega-3 fettsyror. Omega-3 fetter finns i tre former: asdocosahexaenoic syra (DHA), eikosapentaensyra (EPA) och alfa-linolensyra (ALA). Bröstmjölken innehåller EPA och DHA. Kroppen kan inte tillverka dessa fetter på egen hand, vilket är varför dessa nyttiga fetter kallas essentiella fetter.

University of Maryland Medical Center anger att omega-3 fetter förbättra hjärnans funktion och utveckling, liksom att minska inflammation i kroppen. Dr William Sears, barnläkare och författare till flera böcker, säger att "Moder Natur vet hur viktigt fett är för bebisar, hon står för omkring femtio procent av kalorierna i modersmjölk som fett. "

Omega-6

Omega-6 fetter är också mycket viktigt eftersom dessa fetter behövs för hjärta och hjärnans utveckling, enligt University of Maryland Medical Center. Linolsyra och arakidonsyra (AHA) är omega- 6 fetter som finns i modersmjölk Kroppen kan konvertera linolsyra till gamma-linolensyra (GLA) när det behövs. . GLA är viktig för korrekt orgel fungerande

Dr William Sears, säger att den mänskliga hjärnan är gjord av rent fett, vilket fett viktigt för kognitiva utveckling. Hälsosamma fetter mata hjärnan och förbättra cellfunktioner. Fett också att förbättra utnyttjandegraden av andra vitaminer såsom vitamin A, C, E och D.

Omega-9

Omega-9 (oljesyra) är ett annat nyttigt fett som finns i en mors mjölk. Omega-9 är inte lika viktig som omega-3 och omega-6, men detta fettsyra fortfarande spelar en viktig roll i kroppen. Omega-9 fett fungera som en back-up när det inte finns tillräckligt med omega-3 eller -6 i kroppen. När det finns tillräckligt bra fett i kroppen, förbättrar omega-9 helt enkelt andra fetter.

Previous:nothing Next:vad som orsakar brunt vax på en regelbunden basis?

Relaterade artiklar


 • hur man får regelbundna menstruationer
 • listan över viktiga fettsyror som finns i bröstmjölk
 • hur man kan förhindra kvävning hos småbarn
 • vad som påverkar blygdläppar storlek ?
 • Vad betyder bokstäverna i slutet av min Medicare antal betyda ?
 • Medicare Part C vs Medicare Tillägg
 • hur man får de högsta ORAC per ounce
 • hemlagad klia remover
 • hur till linje bastu
 • pediatriska ependymoma
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com