hur man håller upptagen när du försöker sluta röka

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-06-18
Att sluta röka är en prestation som gynnar din hälsa och förändringar av kvaliteten på ditt liv . En vanlig orsak till att människor röker är av ren tristess . Motstå frestelsen att röka genom att hålla ditt sinne och händerna upptagna

Du behöver : .
Aktiviteter som du gillar att göra


1
Gör en lista . på 25 till 30 saker att göra när du är uttråkad . Dessa poster bör ta allt från 5 minuter till 30 minuter att (eller längden på en cigarett paus) . Läs vidare i denna lista när du försöker skära ner eller sluta röka för att hålla sig sysselsatta och undvika tristess . Grupp gillar saker tillsammans, till exempel kondition, hantverk, eller övningar hjärnan. Följande steg kommer att ge dig några exempel på saker att göra för att hålla sig sysselsatta samtidigt som man försöker sluta röka.
2.
Förbättra din kondition som du slutat röka. När du får lust att röka, vara aktiv i stället! Har femtio sit ups eller ta en rask 10 till 15 minuters promenad. Har 5 yogaställningar och hålla dem för en minut var. Ta din hund på en promenad. Om du har tillräckligt med tid, gå till gymmet. Mentalt är det svårt att röka en cigarett efter att du har gjort något så underbart för din kropp som har ett intensivt träningspass. Detta skulle kunna göra att sluta röka lättare för dig.
3.
Du kan vara produktiva och kreativa när de försöker sluta röka. Tycker du om att göra konst och hantverk? Har konsten levererar bra att hålla händerna upptagna när du får lust att röka en cigarett. Om du inte redan gör någon konst och hantverk, ser detta som ett bra tillfälle att prova en ny hobby. Vissa konst och hantverk för att hålla händerna upptagna som inte involverar en massa start pengar för leveranser inkluderar: att göra dröm-fiskare, stickning, virkning, broderi-, måleri (antingen på duk eller objekt, till exempel snäckor eller burkar), skrot -bokning, collage från bilder i tidningar. Du kommer antagligen att hitta en konst och hantverk projekt som du njuta som kommer att hålla dig sysselsatt och göra dig undvika lusten att röka en cigarett .
4 .
Håll ditt sinne upptagen när du är försöka sluta röka . Läs ett kapitel i en bok. Gör en Sudoku eller ett korsord . Spela en omgång som schack på datorn . Gör en att göra-lista för idag, imorgon , denna vecka , eller i helgen .
5 .
vara produktiv. Håll en aktiv lista över saker som du behöver göra runt huset som du kan konsultera när du vill hålla sig sysselsatta och sluta röka. De saker på listan kan dagliga aktiviteter som plockat ur diskmaskinen, tvätta counter-toppar , eller lägga kläder . Om du föredrar , kan dessa varje vecka sysslor som att tvätta /byta lakan , dammsuga , eller tvätta fönstren . Har några större projekt på listan som du skulle göra varje månad, såsom rengöring ut kylskåpet eller damma mörkarna . Du kommer att känna produktiv om du använder den energi du skulle ha använt röka en cigarett till att hålla ditt hus rent . I sin tur kan det vara lättare för dig att sluta röka .

tips och varningar


 • Sluta röka i ditt hus och hålla alla askkoppar dolda eller utanför .
 • Du kan göra listan så lång eller så kort som du vill . Visst, ju längre det är, desto fler aktiviteter du måste hålla sig sysselsatta medan du försöker att sluta röka .
 • stanna motiverad ! Glöm aldrig varför du vill sluta röka .
 • röka cigaretter är en mycket beroendeframkallande vana . De som är storrökare eller har rökt i många år kan behöva genomgå nikotinersättning , utöver beteendeterapi som det som anges i denna artikel innan att kunna sluta röka .


 • Previous:nothing Next:hur man hanterar tight förhud

  Relaterade artiklar


 • hur man får regelbundna menstruationer
 • hur man berättar när du bör undvika att ta acetylsalicylsyra
 • hur sluta doppa
 • hur man kan hantera familj sjukdomar
 • hur man får vredesterapi för barn
 • hur du kan förbättra ditt immunförsvar för att undvika sjukdom
 • Hur sluta röka utan fläckar
 • billiga presenter för vårdhem invånare
 • kan du ägglossning mer än en gång per månad?
 • hur man sköter om en näsblödning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com