hur man handskas med graviditet och förstoppning

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-06-01
Att handskas med förstoppning under graviditeten behöver inte vara svårt om man kommer ihåg de tre nyckelbegreppen:. Vätskor öka, öka fiber och öka aktiviteten

Du behöver:.
Adekvat vätskeintag
Adekvat fiberintag.
Adekvat fysisk aktivitet.


1.
Öka ditt vätskeintag

mild uttorkning under graviditeten kan avsevärt bidra till en ökning av förstoppning. Om du inte tar in tillräckligt muntliga vätskor, kommer din kropp homeostatisk processer ta över och "bevara" extra vätska från din tarmkanal. Denna vätska bevarande process gör det mer sannolikt för dig att ha "hårda" avföring som är obekväma att passera. Den enklaste lösningen på detta problem är att dricka mycket vätska varje dag. Sikta på ungefär två till två och en halv liter (2000 till 2500 milliliter) av vätskeintag per dag. Undvik koffeinhaltiga drycker såsom läsk och kaffe som kan leda till att du ogiltig överdrivet. Koncentrera dig istället på vätskor som återfuktar dig, till exempel vanligt vatten, juice, mjölk och sportdrycker.
2.
Öka fiberintaget

Brist på kostfiber kan också leda till förstoppning, särskilt under graviditet, eftersom den naturliga peristaltiken i din tarmkanal bromsas av effekterna av dina hormoner . Fiber fungerar som en fyllnadsmedel på din mag-tarmkanalen, hålla fukt, och gör avföringen mjukare. Därför gör ett tillräckligt intag av fiber det lättare för dig att hålla regelbundna och inte få förstoppning. Sikta på minst 60 gram fibrer per dag. För att få mer fibrer i kosten, äta mat som gjorts med hela korn, som fullkornsbröd, muffins, och tortillas. Överväg att lägga hela vetemjöl i stället för regelbundna alla ändamål mjöl i ditt hem bakade recept. Välj spannmål med hela korn och äter mer havregryn. Över disk fiber tillskott är också tillgängliga, men du bör kontakta din läkare om hur de används.
3.
Öka din fysiska aktivitet

Du kan uppleva mer trötthet under graviditeten, men du bör inte låta det trötthetskänsla hålla dig från att vara aktiv. Att vara upp och flytta runt gör mycket till rörlighet för dina mag-tarmkanalen och förebygga förstoppning. Effekterna av allvar hjälpa mat flytta från magen och in i dina tarmar . Ökad fysisk aktivitet främjar också blodflödet till alla dina organ och främjar matsmältningen . Sikta på minst 30 minuters måttlig aktivitet , såsom promenader, varje dag . För mer ansträngande motion eller aktivitet , bör du rådgöra med din läkare eller vårdgivare för deras rekommendationer. Det är lättare att vara aktiv om du ta hjälp av en vän eller partner för att bidra till att stödja och uppmuntra dig under processen .

tips och varningar


 • Det är viktigt att komma ihåg att du alltid bör konsultera din vårdgivare innan du gör några ändringar i dina kostvanor, medicinering regim, eller utöva rutin när man är gravid. Underlåtenhet att rådfråga en professionell vård kan leda till negativa effekter för dig själv och ditt barn. Ta en sekund för att ställa frågor och få råd som du behöver.


 • Previous:nothing Next:hur man kan stoppa en blodig näsa snabb

  Relaterade artiklar


 • hur du tar bort celluliter naturligt och utan ansträngning
 • NACK genomskinlighet test faktorer
 • ansvar moderskap sjuksköterskor på sjukhuset
 • puberteten hos kvinnor
 • hur man får coldsores behandling naturligt
 • öra svamp behandlingar
 • hur du kan donera plasma i Arizona
 • Medicare Part C vs Medicare Tillägg
 • Hur man använder en digital SPRIDARE
 • förteckning över örtteer för hemorrojder
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com