perimenopausal testosteron

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-06-25
Till skillnad från östrogen , testosteron avtar successivt som en kvinna blir äldre . Vissa kvinnor upprätthålla en hälsosam nivå av testosteron , som är det manliga hormonet som kvinnor också ha , under perimenopause och klimakteriet . Detta kan vara ett resultat av sund binjurefunktion och en bra ämnesomsättning eftersom de är en äta hälsosam kost , motionera och hantera sin stress

binjurarna utmattning

testosteron produktion sker i binjurarna och äggstockarna. När äggstockarna slutar att fungera binjurarna ta på sig rollen att producera mer könshormoner, inklusive testosteron. Kommer dock att om en kvinnas binjurarna är uttömd från långsiktiga-stress inte producera testosteron.

Stress

Stress spelar en avgörande roll i korrekt produktion av hormoner. För mycket stress blir progesteron, vilket är ett förstadium till testosteron till stresshormoner i stället för till testosteron.

Libido

När en kvinna inte har tillräckligt med testosteron sedan hennes libido eller sexlusten minskar.

Hysterektomi

När en kvinna genomgår en hysterektomi som omfattar avlägsnande av äggstockarna, kan detta kasta henne i omedelbar klimakteriet, och testosteronnivåer kan minska. Även om en kvinna behåller sina äggstockar efter en hysterektomi, kan hennes äggstockar omlopp blivit komprometterad och testosteronnivåerna kan minska.

Dominerande

Å andra sidan kan vissa kvinnor blir testosteron dominerar när östrogennivån sjunker och testosteron nivåerna fortfarande högre. Detta kan inträffa efter klimakteriet. Det är raka motsatsen till vad som händer när män blir äldre . Enligt Dr Susan Rako kan östrogendominans förekomma under klimakteriet , som stimulerar globulin . Detta i sin tur binder upp testosteron vilket leder till testosteronbrist . Lägre nivåer av östrogen inte leder till testosteronbrist .

Previous:nothing Next:holistisk medicin kontra traditionell medicin

Relaterade artiklar


 • neonatal hypertoni
 • vad som orsakar ljusblixtar i ögonen?
 • medicinska skäl för axillär armarna håravfall hos män
 • vad är orsakerna till onormala funktioner hos spädbarn ?
 • hur man undviker förkylning effektivt
 • hur man kan förhindra kvävning hos småbarn
 • hur man kan stoppa en blodig näsa snabb
 • hur man väljer den bästa dusch filter
 • om låg-dos acetylsalicylsyra
 • hur man sköter om en näsblödning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com