skunk spray effekter på människan

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-06-21
Skunkar spray mysk från en kanal som sticker ut från anus . Den skunk kan spraya mysk i en fin spray eller ström . Sprayen kan resa så långt bort som 18 meter om vindförhållandena är de rätta . Den stickande lukt märks upp till en mil bort och kan pågå i veckor . Den goda nyheten är att deras leveranser är begränsad och det kan ta upp till en vecka för dem att producera mer mysk . Det är dock ingen tröst för alla på mottagarsidan av skunk spray . Skunk spray effekter varierar kraftigt från person till person och den plats spray påverkas .

Eyes

Skunk spray effekter kan innefatta blindhet . Detta är det värsta scenariot . Om sprayen träffar en person direkt i ansiktet , kan den oljiga mysk kommer in i ögonen . Skunk spray innehåller svavelsyra som kan orsaka tillfällig blindhet . Även om den inte drabbade personens ansikte , kan spraya irritera ögonen . Skölj kliande , svidande ögon med rikliga mängder kallt vatten .

Andning

Skunk mysk effekter kan inkludera svårighet att andas . Personer med astma eller andra lungsjukdomar kan ha svårast när de utsätts för starkt koncentrerad skunk lukt , rapporterar North Carolina Cooperative Extension . De kan lida andnöd eller ett astmaanfall . Människor som är mycket känslig för lukter i allmänhet kan uppleva svårigheter att andas när de utsätts för skunk spray .

Illamående

Människor som är mycket känslig för lukter kan spy ur lukten av skunk spray . Om den oljiga mysk kommer in i munnen på en skunk spray offer , får han kräkas och uppleva en period av dregling . Även om duschen inte hamnar i en persons mun , kan stressen av ett möte med en skunk leda till förlorad aptit , illamående , kräkningar och diarré.

hud och hår

Skunk effekter spray kan plåga en person en stund efter att de har försökt att tvätta bort mysk . Den mysk är så mycket koncentrerad att det inte kräver en fullträff för lukt att hålla fast vid en persons hår och hud. Tvätt hår och hud med lösningar gjorda av tomatjuice , vinäger , väteperoxid och karbolsyra tvål kan leda till hudirritation och torrt hår .

Previous:nothing Next:hur man väljer den bästa dusch filter

Relaterade artiklar


 • bra pension platser i North Carolina
 • vad är orsakerna till hängande öga?
 • pediatriska ependymoma
 • grundläggande venpunktion information
 • om låg-dos acetylsalicylsyra
 • effekterna av datortomografi på barn
 • hur man får hjälp för ätstörningar
 • Hur man använder en digital SPRIDARE
 • Vilken typ av beteende blinkar ?
 • hur man använder bambu träkol som renare hem luft
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com