tecken och symtom på graviditet inom de första dagarna

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-06-13
Tidiga tecken och symtom på graviditet kan variera kraftigt bland kvinnor. Vissa kvinnor upplever mycket märkbara symptom omedelbart inom de första dagarna medan andra är omedvetna de är gravida tills de är fyra eller fem månader in i graviditeten. Svårighetsgraden av dessa symtom skiljer sig också bland kvinnor. Åtskilliga symtom och tecken som tyder på graviditet kan kontrolleras med ett hem graviditetstest men bör slutligen bekräftas av läkare.

Missade Period

En missad tid är vanligtvis ett av de första tecknen på graviditet. Conception kommer att orsaka nästa förväntade perioden får missa så detta är ett tidigt tecken nyckel, särskilt om graviditet inträffade senare i kvinnans cykel. Andra faktorer kan orsaka avvikelser i kvinnans cykel så här symtomet inte räcker för att fastställa graviditet.

Illamående

Detta symptom ofta dyker upp någonstans mellan två till åtta veckor efter befruktningen, men vissa känsliga kvinnor upplever det omedelbart. De stigande nivåerna av östrogen orsaka magen att tömma långsamt och blir mer känsliga för dofter som bidrar till vågorna av illamående de kan uppleva.

Ömma bröst

Ömma bröst är märkbara en vecka in i graviditeten för de flesta kvinnor. Brösten svullna och extremt känslig för beröring, som liknar vad många kvinnor upplever före mens. Som med illamående, är detta symtom i samband med hormonella förändringar.

Trötthet

Ökningen av hormonet progesteron orsakar en ökning i basal kroppstemperatur som kan resultera i trötthet och utmattning. Kvinnans hjärta börjar också slå snabbare för att säkerställa korrekt syre leverans till fostret. Denna speciella kontrollampa tecken märks direkt men är ett av de symtom som går bort senare i graviditeten.

Mat Cravings eller aversioner

plötslig hormonella förändringar kan orsaka stora skillnader i hur en kvinna reagerar på mat. Vissa kvinnor undvika livsmedel eller drycker med särskilt starka smaker som det gör dem illa medan andra kvinnor börjar begäret livsmedel de normalt inte skulle längta efter. Dessa symtom kan börja mycket snart efter befruktningen och är de mest förekommande under hela första trimestern.

ökad urinering

Ökad urinering är ett mycket vanligt symptom som blir värre under hela graviditeten . Inledningsvis inom de första dagarna , det finns ett ökat flöde av blod till njurarna, vilket i sin tur producerar mer urin . Livmodern börjar också svullnad för att förbereda för det växande fostret , sätta tryck på blåsan som skapar behov av att urinera .

Previous:nothing Next:bra pension platser i North Carolina

Relaterade artiklar


 • digital mammografi vs analog mammografi
 • hur man undviker förkylning effektivt
 • moderskap - ledighet lagar i Arkansas
 • hur till linje bastu
 • hur man får de högsta ORAC per ounce
 • neonatal hypertoni
 • hur man minimerar risken att smittas av kirurgiska och andra infektioner samtidigt på sjukhus
 • hur du kan donera plasma i Arizona
 • hur man använder bambu träkol som renare hem luft
 • magnesium och kalciumtillskott under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com