hur man bestämmer när man ska gå till doktorn med en skada

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-07-23
Så ofta föräldrar har att avgöra när att gå till doktorn med sitt barn efter en skada som hänt. Dessa tips är att hjälpa dig genom att titta och känna med barn. Det är alltid rätt val att omedelbart söka medicinsk hjälp om du är orolig bör du inte vänta. Denna information är avsedd att vägleda dig så att barnen får den vård som behövs och föräldrar kan ha sinnesro du gjort rätt och snabba beslut

Du behöver:. .
Tandborste
tandkräm.


1.
Lyssna på ditt barns rop. De flesta föräldrar kan berätta om rop är ett som säger att de blir allvarligt skadade, generad, upprörd eller andra saker som skapar ett larm ljuder gråta. Undvik första instinkt att hålla barnet eftersom du inte kan tillräckligt se en skada när barnet hålls nära dig.
2.
Leta efter omfattande blödningar och tryck tills du kan ringa 911 för blödning som inte slutar med påtryckningar. Om din tryckförband är mättad med blod och behov förändras, ta inte bort det, men tillämpar en annan ovanpå så att du inte stör ett koagel om det bildas.
3 .
Tryck på området barnet har den skada , att känna svullnad som måste lägga is på att minska denna . Lägg is i en plastpåse och täck den med tyg så isen är inte direkt på skada . Om svullnad ökar eller kvarstår mer än 1 timme , söka din vårdgivare uppmärksamhet .
4 .
Kontrollera färgen på ditt barns hud . Om du ser ovanliga blekhet eller andra missfärgningar , titta noga för att se om en sådan förbättring inom 10 till 15 sek . När du inte ser en återgång med naturlig färg , är det dags att söka medicinsk hjälp. Brist på blodflödet kan orsaka en blek titt i ansiktet och runt nageln sängar.
5.
Titta på såret för att se om den är ytlig, som du kan behandla. Om ditt barns hud är påverkas i hög grad med en djup nötning, måste du söka läkare eller få vård akuten.
6.
Fråga ditt barn, om de kan prata, om det finns känslan på platsen för skadan. Om det finns domningar, ring din läkare eller ta till akuten.
7.
Övervaka hur ditt barn fungerar efter en skada. Ovanligt beteende med hyperaktivitet eller mycket mindre aktivitet är tecken för dig att rådgöra med din läkare. Speciellt efter en huvudskada av någon proportion ringa din läkare så att han kan titta neurologiskt på ditt barn. Titta på grund av bristande aptit och oförmåga att svälja, men inte erbjuder vatten eller mat direkt efter en skada.
8.
Elimination är viktigt att vara medveten om hos barn efter en skada. Se upp för blod i urinen eller avföring som kräver en läkare besök.
9.
Att en omfattande laceration kräver omedelbar läkarvård. Såret behöver rengöras och kanske har en söm eller mer placeras i huden för att hålla detta område tillsammans . Sömnad av de två delarna av huden kommer hjälpa läkningen , förhindra införsel av bakterier och kommer att ha mindre troligt huven på en mycket påtaglig ärr om gick till snart .
10 .
Göra en mental anteckning av skadan datum och tid kan vara till hjälp om du behöver kontakta din läkare. Du kan också skriva att information nedåt när du kan , så du kan spåra återvinning av skadan när det händer också.


Previous:nothing Next:hur man kan bidra till att minska panikattacker

Relaterade artiklar


 • hur man hanterar en tidigare rutin för en bättre dag
 • överbelastning och snabb andning på ett barn
 • Vilka är riskerna med hushållens schampo & tvål ?
 • prostata bort smärta
 • hur du kan bidra till en HSA
 • saker som gör trängseln värre
 • vad är en familj praktik läkare ?
 • hur man sparar pengar på sjukförsäkring, mediciner och recept
 • hur de ska följa en diet post koloskopi
 • magnesium och kalciumtillskott under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com