hur man borsta barnets tänder

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-07-24
Borsta ditt barns tänder på rätt sätt är avgörande för sund munhygien

Du behöver : .
tandborste
tandkräm .


1 .
Köp en tandborste som är åldern lämplig för ditt barn . På toppen av varje barns tandborste paket, finns det en allmän åldersgruppen för just storleken . Detta är viktigt eftersom tandborsten måste lämplig storlek för ditt barns mun . En " mjuk huvud " tandborste är den bästa typen att köpa för ett barn . Härnäst kommer du vill köpa en tandkräm . Beroende på barnets ålder du behöver olika typer av tandkräm . En yngre barn från 6 månader till någonstans mellan tre och fyra kommer att behöva använda en " icke fluoriderat " tandkräm . Detta beror på att bry sig om ett litet barn sväljer tandkrämen . En liten mängd fluor är bra för tänderna , men för mycket kan ha en negativ effekt , kan det också störa ditt barns mage . Ett barn som kan spotta sin tandkräm ur sin mun bör använda " fluoriderat " tandkräm . Det finns många olika tandkräm smaker för barn . Ditt barn kanske vill plocka ut sin favorit smak , eller ens en favorit karaktär som är på tandkrämen flaskan .
2 .
När du har köpt din tandborste och tandkräm du är redo att börja . Håll tandborsten , placera en liten mängd tandkräm på tandborsten . Därefter vrider tandborsten i 90 graders vinkel . Start i ryggen , antingen toppen eller botten område . Att hitta någonstans att du börjar varje gång blir det lättare att veta var du redan har borstat . Börja med lätt att placera tandborsten i 90 graders vinkel i ditt barns mun , som omfattar tand och tandkött ! Genom att trycka fast eller hård kommer inte att förbättra ditt resultat , i själva verket , kan den orsaka problem för ditt barns mun . Börja rotera i en cirkulär rörelse , räkna till 10 , sedan lätt vidare till nästa tand . Rör sig i en cirkulär rörelse garanterar att du rengör hela området av tanden och tandköttet . Att göra en " tuff- tuff " buller kan underhålla dina barn , samt sätta dem på användarvänlighet. Fortsätt din pressas cirkelrörelser runt alla ytor av sina tänder. Det kommer förmodligen vara enklare att göra framsidan av toppen eller botten , sedan tillbaka, då den bitande ytor . Borsta tänderna på rätt sätt bör ta inte mindre än två minuter .
3 .
När du har helt borstat alla ytor av tänderna och tandköttet du kan borsta upp i munnen , och tungan ( om ditt barn tillåter ) . Detta för att förhindra bakterier som orsakar dålig andedräkt för ditt barn . Om de är gamla nog , har dem skölja ur munnen med vatten . Om de är yngre och använder en " icke fluoriderat " tandkräm går det utmärkt om svälja det . American Dental Association rekommenderar att du borstar ditt barns tänder två gånger om dagen , och bör bistå , eller övervaka deras borstning runt 10 års ålder .

tips och varningar


 • Kom ihåg att borsta hårt och snabbt inte korrekt kommer borsta tänderna .
 • Det är inte tandkräm , eller intensiteten i borsta , men cirkelrörelse och placering av tandborste som rengör på lämpligt sätt.
 • Låt inte ett barn att leka med sina tandkräm , speciellt om det är fluoriderat .
 • Låt inte ditt barn att gå omkring med sin tandborste i munnen , dess precis som körs med en sax . Det är helt bra för en yngre barn bara vill bit eller tugga på sin tandborste när du är klar .
 • inte falla för " jag redan borstat dem " linje , titta på deras tänder i bra belysning kommer att berätta denna historia för dig !


 • Previous:nothing Next:hur man håller åldrandet borta

  Relaterade artiklar


 • Mat & träningstips
 • vad som orsakar ljusblixtar i ögonen?
 • Hur du tar hand om dina linser rätt
 • medicinska skäl för axillär armarna håravfall hos män
 • hur man använder bambu träkol som renare hem luft
 • hur spara mer pengar på receptbelagda läkemedel
 • hur du döljer hälsosam mat så att din familj kommer att äta den
 • hur man väljer säkerhet sängens
 • hur man lär sig de 12 kranialnerver
 • hur man använder Essure preventivmedel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com