hur man gör gallsten kost

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-07-13
Gallsten är kristalliserat formationer i kroppen som normalt bildas i gallblåsan , men de kan dyka upp var som helst i gallan systemet . När de blir så stora att de hindrar gallgångarna svår smärta , gulsot pankreas problem och mer kan inträffa . Ofta har läkarna att ta bort gallblåsan i syfte att ge lindring och stoppa hälsoproblem uppstår . Om du misstänker att du har gallsten eller bara vill hindra dem du behöver veta hur man gör gallsten kosten
1 .
Ät regelbundna måltider som är väl balanserad . Läkarna vid WebMD råd att en gallsten diet ska bestå av att äta hälsosamt , välbalanserade måltider som innehåller vissa men inte en massa av fett . Fettet gör att gallblåsan att tömma sig . Detta tömningen sker är vad som behövs för att hålla gallsten bildas .

En väl balanserad kost bör också innehålla gott om fibrer och fullkorn . Om du äter en välbalanserad kost din vikt kommer inte jojo . Snabb viktminskning och få kan också orsaka gallsten . Försök att bibehålla en hälsosam vikt för att förhindra gallsten och förbli frisk . ( Se Resurser för Link )
2 .
Skriv ut och följ gallblåsan kost . Gallblåsan Attack är en webbplats avsedd för patienter som har haft gallblåsan operation eller som försöker undvika gallsten . Denna webbplats detaljer de livsmedel som du bör äta och de som du bör undvika .

Majoriteten av mat som man måste undvika är mycket fett eller är mejeriprodukter eller innehåller koffein . Du måste också undvika alkohol och korsblommiga grönsaker som kan ge gas . De livsmedel som finns i listan har en tendens att öka kolesterolet i kroppen vilket kan orsaka gallsten bildas.

Den hjälpsamma livsmedel på diet är färska grönsaker som inte är korsblommiga som kål eller blomkål , avokado , Färsk frukt , vitlök och citroner . Använda hjälpsamma livsmedel listan kommer att komma igång på din väg till en hälsosam gallblåsan . ( Se Resurser för Link )
3 .
Begränsa fettintaget . The Jackson Siegelbaun gastroenterologi institut förklarar att för en frisk person bör inte vara mer än 30 % av dina kalorier kommer från fett och att om du har några frågor gallblåsan du behöver för att göra det ännu mindre än så. Om din kropp har för mycket fett det kan bli komplikationer i gallblåsan .

Bile som kommer från gallblåsan används för att bryta ner fett . Om du överbelastar din gallblåsan genom att be det att bryta ner mer fett än den kan hantera samt att eventuellt utveckla gallsten . Håll din diet med låg fetthalt för att slippa detta hända .

Institutet föreslår putsning allt synligt fett från kött och bakning , ångkokta eller gassande dem snarare än att använda oljor och steka dem . Alla andra feta produkter såsom gräddfil , smör etc. bör vara låg fetthalt . (Se Resurser för Link)


Previous:nothing Next:hur man kan bli av låret celluliter

Relaterade artiklar


 • Hur man använder en digital SPRIDARE
 • hur man får vredesterapi för barn
 • hur du döljer hälsosam mat så att din familj kommer att äta den
 • hur till linje bastu
 • puberteten hos kvinnor
 • hur man väljer den bästa dusch filter
 • kan du ägglossning mer än en gång per månad?
 • hur man gör gallsten kost
 • är det normalt för ett barn att ha illaluktande gas?
 • användningar av ett stetoskop
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com