hur man kan förhindra skadliga reaktioner på receptbelagda läkemedel

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-07-08
Receptbelagda läkemedel finns tillgängliga för oss för i stort sett varje aspekt av vår hälsa . Medan de är ett utmärkt komplement till det moderna samhället genom att hjälpa till att förlänga livet eller höja kvaliteten på livet, det finns fortfarande en hel del farliga reaktioner som kan hända när receptbelagda läkemedel tas felaktigt eller blandas med andra läkemedel som är inkompatibla .

Enligt en undersökning från 2006 av Institutet för medicin , 1,5 miljoner förebyggas receptbelagda läkemedel skador inträffar varje år i USA . Detta är en häpnadsväckande siffra . Man kan tycka att olyckor som avser receptbelagda läkemedel användning är oundvikliga , men tränar bra personliga säkerhet vanor med receptbelagda läkemedel kommer att kraftigt minska säkerhetsrisker.

En läkares information och ett recept är det första steget , men när det kommer till din hälsa och säkerhet , bör du alltid göra forskning och ta reda på vad du lägger i din kropp . Spendera några minuter efter dessa tips kommer att bidra till att förhindra reaktioner på receptbelagda läkemedel och öka den personliga säkerheten .

Du behöver :
vetgirighet
. Önskan om säkerhet .


1 .
alltid hålla en lista över aktuella över disk och receptbelagda läkemedel du tar , tillsammans med några kända allergier. Detta är en stor säkerhet praxis inte bara för dig att personligen hålla reda på läkemedel du tar , men för att varna andra medicinsk personal av potentiella faror . Om du tar vitaminer regelbundet , se till att inkludera dem i listan också .
2 .
Tala med din läkare . Kom ihåg , det är din hälsa och säkerhet . Fråga din läkare om drogerna du blir ordinerats, hur de kommer att interagera med dina andra mediciner, och vad allergi risker som finns. Tänk på att det förutom själva drogen innehållet i medicin, finns det också inaktiva ingredienser som kan orsaka allergiska reaktioner. Om du tror att det är nödvändigt, begära ett andra utlåtande från en annan läkare om läkemedlet du blir receptfria.
3.
Rådgör med apoteket när du fyller ditt recept. Ställa fler frågor, och se till att den farmaceut inkluderar blad läkemedelsinformation som skulle komma med alla mediciner. Detta dokument innehåller information om biverkningar, drog växelverkan, hälsorisker, och mycket mer. Det kommer att vara din viktigaste källa till korrekt information om läkemedlet du tar, bör du läsa den noggrant.
4.
Titta på nätet för vidare hänvisning och information från personer som har tagit receptbelagt läkemedel i fråga. En snabb sökning på Google ger många seriösa webbplatser som erbjuder receptbelagda läkemedel recensioner av riktiga människor tar droger. De publicerar också den drog information från läkemedelsföretag som kan vara praktiskt om du tappar bort din kopia. Med ett par minuter att läsa om andras personliga erfarenheter kan gå långt i att lära sig vad att förvänta sig av din medicinering.
5.
Följ anvisningarna på receptbelagt läkemedel flaskan noggrant. Se till att du ta din medicin i rätt tid om etiketten anger. Obs om du ska ta läkemedlet med eller utan mat, och leta efter några klistermärken som visar andra möjliga varningar innan. Alltid ignorera dina oanvända delen av dagen för det receptbelagda läkemedel flaskan.


Previous:nothing Next:hur man kan bli av huvudvärk smärta

Relaterade artiklar


 • graviditet och neuropati
 • Vilka vanliga skelettet skador ?
 • grundläggande venpunktion information
 • prostata bort smärta
 • hur arbetet med att bränna fett
 • hur man sköter om en näsblödning
 • vad som orsakar ljusblixtar i ögonen?
 • varför växer mullvadar svart hår ?
 • hur man får snabb lindring med illamående rättsmedel
 • Hur sluta röka utan fläckar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com