hur man kan minska ankelsvullnad

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-07-06
Ankelsvullnad kan orsakas av en rad medicinska problem av hjärtproblem till njursjukdom. Å andra sidan, en del människor-särskilt kvinnor-upplever svullna från hormonella förändringar-särskilt när det är varmt ute. Det kan vara frustrerande att ta itu med svullna när du vill glida ner fötterna i en snål par sandaler. Behöver lite tips om hur man hanterar detta problem? Här är hur man kan minska svullna

Du behöver:. .
Vetgirighet
Önskan om säkerhet.


1.
få en diagnos .

Om du har oförklarliga ankelsvullnad , är det viktigt att ta reda på varför . Se din läkare för en check-up och blodprov för att utesluta njure, hjärta , sköldkörtel , eller leverproblem innan blint behandla symptomen.
2 .
Kontrollera dina mediciner .

Vissa läkemedel såsom steroider , p-piller , anti- depressiva , och blodtryck läkemedel kan också orsaka svullnad kring fotlederna. Fråga din läkare om den medicin du tar orsaka vätskeretention .
3 .
ändra din kost .

En av de viktigaste födan orsakerna till fotleden och bensvullnad är för mycket natrium . Överraskande , det är inte saltkar som får människor i trubbel . Åttiofem procent av kosten natrium människor får kommer från bearbetade livsmedel med " dolt " salt . Skär ner på snabbmat , måltider restaurang och bearbetade livsmedel som är för salt tung för att minska svullnad kring fotlederna. Ät mer frukt och grönsaker . De är inte bara låg natriumhalt , men rik på kalium-ett naturligt vätskedrivande .
4 .
Behandla åderbråck .

Åderbråck är en vanlig orsak till ben och svullna leder . Om du har stora , smärtsamma varicosities tala med din läkare om att ha dem som behandlades-att minska svullna och andra symptom åderbråck
5
Motion . .

att minska ankelsvullnad , undvika sitta på ett ställe alltför länge . Inaktivitet gör att vätska pool i de nedre extremiteterna stället för att flytta tillbaka in i venerna och lymfatiska kanaler . Stig upp och gå runt ofta under dagen och när du är tvungen att sitta , hålla benen högt .
6 .
Använd stödstrumpor .

Stödstrumpor klämma venerna i benen och fotled som bidrar till att minska läckage av vätska i vävnaderna . De finns på de flesta apotek och apotek . Ett annat alternativ är som skall monteras på stödstrumpor som är en mer kraftfull version av stöd slang .


Previous:nothing Next:hur man kan känna energisk

Relaterade artiklar


 • hur man får coldsores behandling naturligt
 • vad är orsakerna till onormala funktioner hos spädbarn ?
 • Vad händer på en hälso-screening?
 • Mat & träningstips
 • hur till linje bastu
 • tecken på ett barn i fattigdom
 • hur man kan hjälpa en kvävande baby barn
 • Hur sluta röka utan fläckar
 • hur man undviker sjukdomar under influensasäsongen
 • hur gå ner i vikt under vintersäsongen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com