hur man kan slå graviditet syndrom dimma hjärnan

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-07-02
Om du någonsin varit gravid har du förmodligen upplevt det ( även om du är i förnekelse , de omkring dig förmodligen tycker att du gjorde ! ) Och om du någonsin varit nära en kvinna som är gravid , du har levt med det . Fruktade graviditet dimma . Människor som har varit så rimliga och skarp, organiseras och tillsammans plötsligt inte kan komma ihåg enkla samtal eller grundläggande uppgifter medan väntar . Denna artikel kommer inte upp några vetenskapen bakom " varför " det händer , bara att det gör och hur fick graviditet syndrom dimma hjärnan
1 .
Gör en station .

Detta kommer att vara den plats ( en hemma och en annan på kontoret om du arbetar utanför hemmet ) där du kommer att gå att söka information om din dag , ditt schema , ditt liv , etc.

Det är också den plats dina nära och kära , vänner och kollegor behöver veta om så att de kan lägga in information där också .

har en stor månadskalender , vita skivor ( en mycket stor eller flera mindre ) , en anslagstavla , och en " vecka i korthet " ombord eller kalendern . Kontrollera att det finns tillräckligt med utrymme för allt ert ansvar kan vara-om du hantera personer , har en vit kartong eller namn kortplats för varje . Om du har andra barn , plats för sina sedlar och liv , för din make /maka /partner , för husdjur .
2 .
skriva ner det!

Oavsett vad " det " är , har du absolut skriva ner saker . Du skulle gå in domstol och vittna du " aldrig hört att " även om video påstå något annat-och det var 10 minuter sedan !

-whiteboardtavlor är underbara .
-Anslagstavlor är underbara.
-Resa med klisterlappar och en liten spiral notebook.


Om du inte är den som är gravid, skriv ner det för henne, berätta för henne, och satte den i hennes station.
3.
Få bekräftelser.

I alla kontakter du har (tillsättningen, registrerar dig för garantier, beställa online, etc. ) be om bekräftelser även om du inte kan få, om inte gravid. E-post om möjligt, om inte, då ett bokningsnummer som du skriver tillsammans med personens namn du talade med, datum, telefonnummer, frågan webbplatsen, etc. Även om du pratar med en vän på telefon och ställa in lunch, be dem ge dig en påminnelse via e-post eller text . . . och vara säker på att du skriver det i din kalender (er) i station (er) medan du fortfarande på telefonen (eller använd en klisterlapp /spiral och överföra den i slutet av dagen. )

4.
Säg bara NEJ till multitasking.

I bästa fall multitasking kan sträcka dig. Medan väntar, inte förvänta sig att arbeta.

Start och mål en uppgift i taget. Gör en liten lista över alla de saker du skulle vilja få gjort som du kan ha "Multipel" före och bocka av dem när du går. Till exempel, om du ska laga middag, försök inte att betala räkningar och starta en tvätt på samma gång. Du kan få betala fel belopp eller att glömma att klicka på "Skicka" på din Internetbank, bränner middag (eller ännu värre, glömmer att stänga av en brännare,) och sätta blekmedel i stället för tvättmedel med ditt mörka jeans.

Be om hjälp när du kan. Låt äldre barnen börja hjälpa dig med uppgifter lämpliga för dem. Även förskolebarn kan vara till hjälp på många sätt. Och ibland har de fina minnen, och säger saker högt till dem kan också hjälpa dig att minnas.

Om du måste göra saker samtidigt, för att använda anteckningar hålla reda på vad som är på gång så du inte missar ett steg.

Faran med graviditet dimma hjärnskada är förstås att du inte inser du glömmer saker du aldrig skulle ha förut! Förhindra katastrofer genom att ta det ett steg i taget.
5.
Använd din GPS.

Det kanske låter fånigt, men gravida damer har varit kända för att plötsligt glömmer var de är på väg, eller hur man kommer dit, även om de har varit innan eller trodde att de visste!

Så använd din GPS system för att hålla dig på rätt spår, eller noga granska riktningar innan du lämnar hemmet .
6 .
Rest .

Lättare sagt än gjort för det mesta ! Sömnlöshet , andra barn , arbete , liv , alla i vägen . Men vila med jämna mellanrum och få ett så bra natts sömn som möjligt gå en lång väg för att hjälpa dig att fokusera under dagen .
7 .
Ät ordentligt .

Äta små måltider och mellanmål av hälsosam mat under hela dagen kommer inte bara att ge din hjärna och kropp konstant energi , men hjälper dig att undvika matsmältningsbesvär och hålla blodsockernivån regleras . Då kan det vara lättare att bara längta efter en donut i stället för ett dussin !
8 .
Motion.

Hålla kroppen rör sig och blodet flyter hjälper till att stimulera din hjärna också. Och det kan hjälpa din energi nivåer, hålla uppblåsthet ned, hantera stress, hjälpa till att hålla blodtrycket normalt och arbeta bort de donut cravings! ** Se till att du bara gör övningar som godkänts av din doktor och alltid lyssna på din kropp . **
9.
Tal om stress . . .

undvika det. Detta är bara allmänt goda råd, gravid eller inte! Men medan förväntar dina känslor kan vara mer instabila och stress byggs upp snabbare än du tror.

Gör något för dig själv minst en gång i veckan (shopping ensam, få vara ensam hemma medan resten av familjen är ute, läs graviditet massage, ansiktsbehandling, manikyr, en bok för 2 timmar ostörd etc. )

Ta dig tid att andas djupt, centrum själv, och inte känner skyndade eller rusade.
10.
Andra användbara idéer att slå graviditet hjärndimma syndrom:

-Ta bilder och skriva ut dem för visuell påminnelse

-Preprint en standard inköpslista för ditt hushåll, inklusive nästan allt och alla märken du vill. . Du kan gå igenom och det kommer att ge dig en mental joggar på vad du kan behöva varje gång , kan du markera objekt som du vet att du behöver , och det är praktiskt att ha om någon vänligt erbjuder sig att göra din shopping för dig !

-Preprint menyer din familj har med listade råvaror och ca . prep gånger . Återigen , det jogs dig , hjälper dig att tänka på " vad man ska göra för middag " när ditt sinne är tomt , och hjälper någon som biträder din familj om du åker på sängläge eller när barnet är fött , etc.

-Gör en " räkningar att betala " kalenderlistan med namn och datum för varje månad skyldighet och en kolumn för varje månad under ett år från det att du reda på att du väntar . Du kan överväga att be din make /maka eller partner ta över medan du är gravid , eller åtminstone gå över den med dem så att de kan känna och kolla på den, och ta hand om det om du går på sängläge eller under barnets första månaderna

-Mobil : . ta tid att uppdatera alla förprogrammerad nummer i din mobiltelefon kontaktlista . Se till att de är aktuella , att alla ni " göra från minnet " är nu inne , att namnen är klar med alla e-postadresser som du vet, och att du har flera ICE ( In Case of Emergency ) telefonnummer med din OB /GYN ( ta bort efter det att barnet är fött . ) Detta kommer att vara till hjälp för dig när du är ute på stan , och när du bege dig till sjukhuset för födelsen av ditt barn ! Och vad mer ? Ha en back-up av all denna information när du glömmer din mobiltelefon . . . någonstans

-På jobbet : Om du arbetar under din graviditet, ta hjälp av flera medarbetare om du inte har en assistent . Be dem hjälpa dig genom att skriva ut knepiga rutiner , eller att ge dig en knuff 5 minuter innan personal möte osv Att vara öppen om, " Jag är så ledsen , men jag är lite mer spridda och jag skulle uppskatta din hjälp för några månader " är i allmänhet bättre än att ha frustrerad andra eftersom du verkar tät-och om möjligt välja någon som har gravid innan eller vars fru är eller har varit , eftersom de kommer att bli mycket mer sympatisk med begreppet

varnas ! elektroniska kalendrar och arrangörer är bra, men du verkligen behöver ett mycket mer visuell påminnelse till slå graviditet dimma !


Previous:nothing Next:hur du ökar dina chanser för graviditet och samtidigt ha PCOS

Relaterade artiklar


 • effekter av livsmedel färg på barn
 • öra lukt & klåda i ett barn
 • hur man använder bambu träkol som renare hem luft
 • hur man vet vad vitaminer ska jag ta
 • stickande urin och klimakteriet
 • Så för att lindra menstruella kramper
 • hur man väljer minne kosttillskott
 • gastropharyngeal refluxsjukdom
 • listan över viktiga fettsyror som finns i bröstmjölk
 • bensokain missbruk
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com