hur man tar hand om en äldre anhörig

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-07-12
Det finns ingen perfekt handbok för vård av en äldre släkting . Det finns alltför många variabler, inklusive familjens historia och dynamik , fysiska tillstånd av den relativa , de resurser i tid och pengar tillgängliga för dig , och många fler . Det finns några generella och användbara principer om att ta hand om en åldrande släkting , men hur dessa principer spelar i praktiken kommer också att variera . Viktigast måste du vara anpassningsbara, flexibla , fantasifulla och patient
1 .
vårdar en förälder ?
Om personen du vårdar är din förälder , den personen kommer alltid att vara din förälder . Även om du får hjälp och respekt att du är den vuxna barn till äldre föräldrar . Du har inte bytt roller . Istället befinner du dig på en plats i livet där det är din tur att ge tillbaka en del av vad du fick tidigare i livet .
2 .
olika vårdformer
Kom ihåg att det är mer än bara en typ av vård . Vi tenderar att tänka på omsorg som hjälp med fysiska aktiviteter i det dagliga livet . Detta kan vara den primära anledningen till att du vårdar din förälder , men dina föräldrars känslor och psyke behöver vård , liksom . Till exempel kan din mor acceptera att hon behöver din hjälp klä på sig, men hon vill inte känna sig som en börda . Bedöma de saker hon är kapabel att göra för sig själv och framför allt för familjen , och uppmuntra henne att göra dem som deltagare i familjelivet . Prata med henne om vad , såväl för dig, inte bara hennes hälsa eller behov . Hon är fortfarande en hel människa . Var på jakt efter tecken på depression , inte bara för fysiska problem .
3 .
INTEGRITET
sekretess är viktigt. Den " in-law suite " är idealisk för din pappa , men ett rum i sin egen ( med badrum ) också ger en känsla av plats och privatliv . Och hans plats fyllas med välkända möbler som kommer att erbjuda komfort . Dessutom bör hans plats , vad det nu kan vara , vara tillgänglig utan trappor , om möjligt .
4 .
Låt henne göra vad hon KAN
Äldre människor kan lära sig saker och don inte behöver allt gjort för dem . Din mor-in-law kan vara fysiskt klen och aldrig har hanterat familjens ekonomi medan hennes make levde. Men, förutsatt att inga allvarliga kognitiv svikt, kan hon lära sig att balansera sin egen checkhäfte. Visa henne hur man gör det och stödja henne som hon gör.
5.
Få lite vila och HJÄLP
ta hand om någon är tröttsamt. Se till att du hitta något sätt att få lite vila-kanske vänder vård över till ett syskon, annan släkting eller en betald professionell då och då. Du behöver bryta, och du kommer att kunna fortsätta att ge vård med förnyad energi.
6.
BALANS arbete och omsorg
Om du arbetar, vara beredd på en balansgång mellan arbete krav och vårdande ansvar. Du kanske måste ta ledigt ibland. Om du har råd till, sluta arbeta helt och spendera tid på din släkting fysiska och mentala tillstånd.
7.
Kognitiv nedsättning
Om personen du vårdar lider märkbar kognitiv nedsättning, kommer ditt jobb blivit svårare och tidskrävande, som hennes demens försämras, kan du inte lämna henne ensam under långa perioder, och hennes funktionsnivå kommer att minska. Vid denna tid, bör du överväga att ha ytterligare hjälp, från andra släktingar eller yrkesverksamma, åtminstone för en del av dagen. Om du arbetar, kommer detta att vara en absolut nödvändighet. Dessa principer kan guida dig som vårdgivare. De är inte absoluta. Du kommer att behöva anpassa dem till just din situation. Men jag hoppas att de tjäna som utgångspunkt för hur man går vidare med ett mycket svårt, men kärleksfull, uppgift.


Previous:nothing Next:hur kan man få en oberoende barn

Relaterade artiklar


 • gastropharyngeal refluxsjukdom
 • hur man gör tidig väckning gånger lättare
 • hur man använder bambu träkol som renare hem luft
 • hur man får vredesterapi för barn
 • magnesium och kalciumtillskott under graviditeten
 • Vilka är riskerna med att använda örondroppar i ögat?
 • hur man får regelbundna menstruationer
 • prostata bort smärta
 • hur man kan känna energisk
 • Vilka är fördelarna med palmolja i hår & hud?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com