hur renovera badrum för funktionshindrade och äldre

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-07-10
Om du matar in ditt gamla år, eller ha turen att fortfarande ha dina föräldrar, kanske du har märkt problem med några personliga uppgifter med tiden. Eller kanske du eller någon du älskar är att leva med en funktionsnedsättning som gör dagliga hygien uppgifter svårare att utföra. För att hålla dig själv och /eller dem du älskar säker och hälsosam, här gör du för att renovera ditt badrum för funktionshindrade eller för äldre

Du behöver:. .
Halkfria mattor eller mattor
Massor av ljus.
Breda dörröppningen för rullstol.
Gummimatta i badkar.
Handhållna duschmunstycke.
Byt blandare rattar med spakar.
Installera en 17 cm lång toalettstol.
Installera curbless dusch eller walk-in badkar.
.
Ha en duschstol finns.


1.
Skall vara lätt, halksäkra passage in och ut ur badrummet.

Använd halkfria kasta mattor eller mattor, eller säkra befintliga mattor med dubbel-tejp, för att förhindra trasslar in sig eller glida.
2.
Öka belysning.

Detta är en av de enklaste badrummet makeovers. När vi blir äldre, och vår vision är inte så skarpa, vi behöver mer ljus i vår omgivning. Se till att installera den högsta wattal lökar tillåts för din fixturer. Sätt i plug-in natt lampor som tänds när rummet släcks, i händelse av natten badrum användning. Kontrollera ofta att se att de fortfarande fungerar.
3.
Ändra dörren till badrummet.

Att möjliggöra för eventuella rullstolar, kan du tillåta en extra 2 "med billig offset dörrens gångjärn, köpa på hemma leverans butik. Om detta inte är tillräckligt med plats, se en yrkesman som kan göra vidga denna dörr för dig.
4.
Använd halkfria mattor i duschen eller badkaret.

Att försäkra ett säkrare bad /dusch upplevelse för en äldre, handikappade personer, se till att använda halkfria gummimattor i duschen eller badet. Om du har en dusch, sätta på ett duschdraperistång som skruvar i väggen, inte en spänning monterad stång. Denna typ av säkra spö lossnar inte, om du befinner dig ur balans, och ta tag i duschdraperiet.
5 .
Installera trycken på kranar .

Knoppar kan vara mycket svårt att vända , för en äldre person med grepp frågor , artrit , etc. Badrum redecorating är lätt , utbyte av gamla sanitetsporslin med nya dörrtrycken , och på badrumsdörren . Det inte bara är lättare för en försämrad person , utan ger också en omedelbar ansiktslyftning till ditt badrum .
6 .
Installera en 17 cm lång toalett toastol .

Standard commodes är bara 15 cm lång , och är svårare för en äldre , eller en försämrad person att sitta och resa bekvämt . Om du inte vill byta hela kommoden kan du köpa en plats som gjorts speciellt för handikappade som höjer sätet ett par inches.
7.
Installera en "curbless" dusch , eller en walk-in badkar.

En curbless dusch ger enklare tillgång och är särskilt bra när en rullstol är nödvändig. Om rullstolen inte används, har en duschstol tillgänglig för dem som kanske behöver det.

En walk-in badkar gör badkar bad lättare för någon som har svårt med balansen och kan falla sig in en standard badkar. Att göra dessa uppgifter lättare för någon som har ett funktionshinder bara gör livet lättare för alla inblandade.


Previous:nothing Next:hur man hanterar en tidigare rutin för en bättre dag

Relaterade artiklar


 • vad som påverkar blygdläppar storlek ?
 • hur man sköter om en näsblödning
 • Hur man naturligtvis lätt kolik hos ditt barn
 • användningar av ett stetoskop
 • hur man kan stoppa tredje skador rökning
 • hemlagad klia remover
 • hur man kan känna energisk
 • hur börja med kontaktlinser
 • puberteten hos kvinnor
 • Vad händer på en hälso-screening?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com