hur spara mer pengar på receptbelagda läkemedel

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-07-19
Med en svindlande $ 289. 000. 000. 000 i årliga försäljningen av läkemedel i USA , hitta amerikanerna själva spendera mer på receptbelagda läkemedel varje år . Med forsknings-och utvecklingskostnader , alltid nya receptbelagda läkemedel introduceras på marknaden , och de ökande kostnaderna för hälso- och sjukvård, kan det vara svårt att spara pengar på receptbelagda läkemedel .

Med tillkomsten av särskilda $ 4 recept priserna på vissa läkemedel har amerikanerna kunnat spara mer pengar på generiska receptbelagda läkemedel. Detta tillräckligt ? Det finns fortfarande många recept som inte omfattas av dessa pengar att spara planer som går bli mycket dyrt . Dessutom ser många människor inte för fler sätt att spara pengar på sina recept . Genom att följa några tips som anges nedan , är det möjligt att spara mer pengar på droger och minska den stadigt växande ekonomiska bördan av att betala för receptbelagda läkemedel

Du behöver : .
Önskan att spara pengar
Några minuter för sent .


1 .
Fråga din läkare om receptbelagda läkemedel prover . Som nyare läkemedel kommer in på marknaden, läkemedelsföretag göra en insats för att sprida budskapet och marknadsföra receptbelagda läkemedel till konsumenterna via reklam och mer. Läkare får många prover av recept att förmedla till patienter så att läkemedelsföretagen kan ytterligare når marknaden. Dessa är i allmänhet nya läkemedel, men det finns alltid några undantag. Om du för närvarande föreskrivs ett av dessa läkemedel kan din läkare kan förse dig med extra prover för att spara pengar och minska belastningen.
2.
Fråga din läkare om det finns en generisk receptbelagt läkemedel tillgängliga som kan ta över platsen för några av dina dyrare mediciner. Om man är tillgängligt kan du spara mycket pengar. Generic recept gå in på marknaden när det ursprungliga patentet har löpt ut för det företag som tagit drogen. De är lika bra, och säljs med samma doser och bruksanvisningen. Priset är lägre, eftersom företag som tillverkar den generiska versionen av receptbelagda läkemedel inte har samma kostnader för forskning och utveckling, och också därför det blir mer konkurrens vilket håller receptbelagt läkemedel priserna låga.
3.
Rådfråga läkare eller apotekspersonal om det finns en liknande receptbelagt läkemedel i samma grupp som kan du spara mer pengar. Till exempel kan en läkare ordinera Temesta för ångest. Detta läkemedel säljs också under det generiska namnet lorazepam. Detta är dock drog i familjen läkemedel som kallas bensodiazepiner
som används för ångest. Fråga din läkare eller apotekspersonal om ett annat läkemedel i familjen kan vara lika effektiv och spara mer pengar på receptbelagda läkemedel.
4.
Gå direkt till läkemedelsföretaget på nätet för att spara pengar på din receptbelagda läkemedel. När du får ditt recept, göra en snabb sökning på nätet och besöka läkemedelsföretaget hemsida. Många företag har program som ger gratis eller till låg kostnad droger recept som hjälper dig att spara pengar. Dessutom är dessa i allmänhet nya läkemedel på marknaden. Du kan spara en bunt pengar genom att utnyttja deras önskan att marknadsföra sina läkemedel.
5.
Be din läkare att öka fylla belopp om det är ett receptbelagt läkemedel som du tar regelbundet . Ett recept för 90 dagar kan spara mer pengar än en 30 dagars recept baserade på kvantitet . Det finns alltid en avgift inbyggd i recept kostnaden för fyllning , så utnyttja rabatten om du kan .
6 .
Jämför receptbelagda läkemedel priser på olika apotek i ditt område . Många gånger finns det en mycket stor skillnad i kostnader för läkemedel från ett apotek till ett annat . Dessutom kan du spara pengar på vissa läkemedel vid vissa apotek . Till exempel kan Apotek A ge brant rabatter på receptbelagda läkemedel för blodtryck , men Apoteket B kan ge brant rabatter på receptbelagda läkemedel för kolesterol . Det är alltid en bra idé att jämföra priser på alla läkemedel du för närvarande tar att spara mest pengar.

Tips och varningar


 • En stor resurs är NeedyMeds. Org. De ger information om att spara pengar på droger, fri kliniker och tillämpning bistånd.


 • Previous:nothing Next:farorna med sent klimakterium

  Relaterade artiklar


 • vad är en familj praktik läkare ?
 • Vad betyder bokstäverna i slutet av min Medicare antal betyda ?
 • hur man kan förhindra kvävning hos småbarn
 • hur man lindra rygg , bäcken , eller höftproblem
 • hur man lär sig och acceptera förändringar i seniorer
 • pediatriska ependymoma
 • högspänningsledning linjer och potentiella hälsorisker
 • hur man hittar en kiropraktor i Colorado
 • praktisk användning av pH test
 • hur man undviker sjukdomar under influensasäsongen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com