Vilka är funktionerna på en linsformade kärnan?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-08-13
Den mänskliga hjärnan är fortfarande kartläggas och förstås av modern vetenskap. Även de minsta delarna av organet kan ha två eller tre separata delar med identifierbara funktioner. Så är fallet med de linsformade kärnan, en del av hjärnan med två distinkta delar som är vidare uppdelade i mindre delar. Den linsformade kärnan, eller lentiform kärna, är en del av de basala ganglierna, en avgörande komponent i den grå massan delar av hjärnan som ansvarar för sensoriska och motoriska funktioner i människokroppen.

Komponenter

linsformade kärnan består av två separata delar av hjärnan: den putamen, en hård täcker liknar fröet inneslutningen i vissa frukter, och Globus pallidus, en stor del av de basala ganglierna kärna. De basala ganglierna kärnan är placerad vid foten av framänden med hjärnan och har viktiga associationer till thalamus och hjärnbarken. De basala ganglierna (och i förlängningen linsformade kärnan) helt består av grå substans.

Gray Matter

grå substans är en integrerad del av det centrala nervsystemet, som innehåller nervcellsdystrofi organ som ansvarar för ledningen av sensorisk-och motor-relaterad information från sinnesorgan i hela kroppen. Informationen bearbetas för att generera ett svar på stimuli (sensoriskt-eller motor-relaterade) av höga funktioner i hjärnan. Grå substans kan betraktas som hjärnan trafik rutnät, styra information.

Globus pallidus

Globus pallidus, en subkortikala struktur som är en del av linsformade kärnan, även består av grå substans. Denna del av de basala ganglierna (varav linsformade kärnan är en del av) funktioner för att förmedla information från andra delar av grå substans till thalamus och är integrerad i kontrollen av frivilliga rörelser på undermedveten nivå. Komponenterna i Globus pallidus ( Externa och interna ) tros vara ansvarig för hållning kontroll och motor hämning .

Previous:nothing Next:äldreomsorg resurser

Relaterade artiklar


 • hur man bestämmer när man ska gå till doktorn med en skada
 • steg för lärande HLR
 • hur man framkallar djup sömn
 • hur gå ner i vikt under vintersäsongen
 • hur man ansöker om matkuponger i delstaten Arizona
 • låg bröst känslighet problem
 • effekterna av datortomografi på barn
 • hur man håller åldrandet borta
 • pediatriska hjärt hypertoni
 • hur du tar bort celluliter naturligt och utan ansträngning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com