differentialdiagnos för pediatrisk urinvägsinfektion

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-08-18
Urinvägsinfektioner är vanliga hos barn , med så många som 6 procent av flickorna och 2 procent av pojkarna att få urinvägsinfektioner , enligt den amerikanska urologisk Association Foundation . Symtom på urinvägsinfektion hos barn är frekvent och smärtsam urinering , och illaluktande urin . Spädbarn kan bli kinkiga och har en låggradig feber och dålig aptit medan äldre barn kan ha olyckor och klagar på rygg-eller magsmärtor

irriterande, inflammation

Differentialdiagnos vid urinvägsinfektion för flickor omfatta vulvovaginit och främmande föremål i slidan . Vulvovaginit är oftast på grund av irriterande ämnen som tvål , bubbelbad eller självrannsakan. I pojkar differentialdiagnos vid urinvägsinfektion omfatta epididymit eller inflammation i bitestiklarna .

Virusinfektion Ibland cysititis ( blåskatarr ) orsakas inte av bakterier utan av ett virus , som till exempel adenovirus . I sådana fall behandling förskrivas anti-inflammatorisk medicin och hålla barnet hydratiserade .

Övriga villkor

Mindre vanliga differentialdiagnoser inkluderar springmask ( mer sannolikt att orsaka anal klåda) , njursten ( fasta partiklar i urinvägarna ) och uretrit på grund av en sexuellt överförbar infektion såsom klamydia .

Identifiering

Ett urinprov måste göras för att diagnostisera en urinvägsinfektion hos barn . Den metod som används beror på barnets ålder , antingen genom att fånga ett prov eller samla in den med en slang in i urinröret . En urinodling kan göras också , vilket kommer att omfatta flera dagar tid att se vad som växer i labbet från provet .

Överväganden

Samtidigt som urinvägsinfektioner är ofta enkla att behandla , är det viktigt att de är behandlas på lämpligt och korrekt att undvika njurinfektion och ärrbildning , dålig tillväxt eller funktion hos njurarna , och högt blodtryck .

Previous:nothing Next:Skillnaden mellan vänster och höger hjärtsvikt





Relaterade artiklar


 • Vad betyder bokstäverna i slutet av min Medicare antal betyda ?
 • hur gå ner i vikt under vintersäsongen
 • äldreomsorg resurser
 • vad som påverkar blygdläppar storlek ?
 • vad är orsakerna till variationen i fasteblodsockernivåer ?
 • mänsklig tillväxt och utvecklingsstadier
 • vad som orsakar brunt vax på en regelbunden basis?
 • varför växer mullvadar svart hår ?
 • hur man gör gallsten kost
 • Hur du tar hand om dina linser rätt




  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com