hand om elever med astma i skolan

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-08-25
För både föräldrar och medlemmar fakulteten lika, ge god vård till en skolåldern astmatiska barn är ett allvarligt betydelse . Det finns åtgärder att föräldrar och lärare kan ta tillsammans för att göra en astmatiker barns skola erfarenhet som säkert och hälsosamt som möjligt . Pre-planering, kommunikation och en grundlig inspektion av barnets skola kan bidra till att säkerställa hans komfort och hälsa
1 .
Kommunikation mellan läkare , föräldrar och lärare är avgörande för en astmatiker barns säkerhet i skolan . Om du är förälder , boka tid för att turnera i skolgårdar och tala med lärare om ditt barn . Om du är lärare , använda denna tid för att ställa några frågor angående din elevens hälsa och behov . Det är viktigt för båda parter att känna trygghet i sin förmåga att skapa en säker miljö .
2 .
Inspektera skolan och fråga om förekomsten av barnets allergi eller astma triggers . Det kan handla om lokalisering av rökrum , mögel , träd och lövverk omger skolan , och husdjur skolan . Om dessa triggers är ett hot mot barnet , sörja för att hennes undvika dem .
3 .
Det är av yttersta vikt att en astmatiska barn tillåtas att ha sin egen astma medicin på skolområdet . Om det behövs i ditt skoldistrikt , få läkarintyg insisterar att barnet ges möjlighet att bära sin egen medicinering . Har en extra inhalator beläget, med skolsköterskan eller barnets lärare . Barnet bör också ha tillgång till sin egen PEF- mätare i alla lägen .
4 .
Se till att barnets gymnastiklärare är medveten om hans tillstånd och kan känna igen varningssignalerna som barnet överanstränger sig . Uppmuntra lärare att utmana barnet på ett sätt som inte utlösa astmaanfall .
5 .
Kopior av barnets räddningsplanen ska vara kvar med barnets lärare , skolsköterska , rektor och förälder . Räddningsplanen Informationen bör omfatta larmnummer kontakt barnets barnläkare , och när man ska ringa en ambulans . Se till att alla vet att " faran nummer , " avgörs av barnets barnläkare , om barnets topp-flödesmätare . Detta indikerar att barnet inte går tillräckligt med luft genom hans lungor , och behöver omedelbar läkarvård .
6 .
Viktigast , se till att barnet är bekant med hennes tillstånd. Hon bör vara medveten om alla hennes triggers och sträva efter att undvika dem . Var säker på att hon kan administrera sin egen medicin och vet när det är dags att ta dem.

tips och varningar


 • bort uppenbara hälsorisker från barnets skoldag , men försök att låta honom få som vanligt en skola erfarenhet som möjligt . Låt inte barnet känner sig som om de alltid måste vara i en skyddande bubbla .


 • Previous:nothing Next:hur man använder vilda blåbär juice för att öka minnet

  Relaterade artiklar


 • saker som gör trängseln värre
 • vad som finns innanför ett vattenfilter?
 • Hur sluta röka utan fläckar
 • tillfälliga och kroniska hypertoni
 • bra pension platser i North Carolina
 • hur man rengör leksaker med en Clorox klorlösning
 • hur man kan hjälpa barn med motoriska
 • förteckning över örtteer för hemorrojder
 • effekterna av datortomografi på barn
 • hur man kan känna energisk
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com