hur du justerar att arbeta nattskiftet

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-08-07
Denna artikel kommer att hjälpa dig anpassa sig till svårigheter att arbeta nattskiftet . Det kommer att hjälpa i kroppens anpassning till chocken av olika sömnmönster . Arbeta nattskift kan vara mycket svårt att anpassa sig till . Det viktiga är att få tillräckligt med oavbruten sömn . Vissa ser att försöka ta motsvarar en tupplur , och sedan göra andra aktiviteter under dagen . Detta kommer att bära ner dig , och inte är hälsosamt

Du behöver : .
Tålamod
Familj hjälp .
Engagemang.
En Night Time jobb .


1 .
Din kropp behöver oavbruten sömn cykler . Viktigast behöver den REM-sömn ( Rapid Eye Movement ) . Sömn är en komplicerad cykel som din kropp behöver för att överleva . Utan ordentlig sömn är en förutsättning att depression , sänkt immunförsvar , muskelvärk , yrsel, illamående, huvudvärk , minnesförlust , och kan även orsaka dig att bli mer mottagliga för att få typ 2 -diabetes . Andra ord så är det en enorm hälsofara att inte få ordentlig sömn .
2 .
Att få ordentlig sömn kan vara svårt om du har ändrat från nattetid till dagtid sova . Mängden REM- sömn förändringar över ålder . Från nyfödd i att barndomen är den högsta , medan den minskar ytterligare i äldre ålder . Här är ålder och sova krav .
Nyfödda upp till 18 timmar
1 till 12 månader från 14 till 18 timmar
1 till 3 år 12 15 timmar
3 till 5 år från 11 till 13 timmar
5 till 12 år från 9 till 11 timmar
ungdomar mellan 9 till 10 timmar
Vuxna och äldre från 7 till 8 timmar .
3 .
Så , hur får man rätt mängd sömn ? Klippa ut koffein och socker minst fyra timmar innan ditt skift slutar hjälper dig sova när du kommer hem. Viktigast behöver du en rutin. Precis som du skulle göra för att sova på natten, behöver du tillstånd din kropp på samma sätt. Det måste vet att det är ur arbetstid och flyttar in sömn tid. Detta kommer att omfatta kanske läsa en bok, eller borsta tänderna innan du sover, alla samma saker du skulle göra innan du sov på natten. När du sover på dagen, inte bli störd är nyckeln till framgång. Hitta dagvård för dina barn. Koppla ur telefonen och även koppla ur dörrklockan. Detta kommer att bidra inte stör dig. Dessutom, om du har Windows på ditt rum, en tjock filt på fönstret för att blockera ut ljuset kommer att bidra med din sömn. Öronproppar för att blockera ut ljudet kan också hjälpa.
4.
Rummet ska vara bekvämt, inte för kallt eller varmt, men att den temperatur som du är mest bekväm med. Göra ditt rum svalare kan hjälpa ändå. Vanligtvis på natten, är temperaturen svalare, eftersom temperaturen sjunker på natten. Detta gör att din kropp att tro att det är nattetid. En annan idé att prova när du är på väg hem från jobbet, och det är lätt utanför, sätta på solglasögon för att hjälpa din hjärna och ögon få en känsla av mörker. Det är ett sätt att träna din kropp för att sova.
5.
Den svåraste och viktigaste nyckeln till framgång är att göra alla dessa idéer om din lediga dag. Mönstret är det viktigaste. De flesta människor på sin lediga dag kommer att vilja göra aktiviteter med sin familj, eller göra ärenden etc. Men om du vill att din kropp att anpassa sig till nattskiftet, måste du behandla det på samma sätt som om du arbetade. Som förmodligen kommer att vara det svåraste man kan göra. Så småningom, när du får din kropp vant sig vid rutinen att sova på dagen, det kommer att komma alla fysiska. Försöka passa en tid i med din familj, därför att ha detta förhållande är precis lika viktigt som att ha tillräckligt med sömn.


Previous:nothing Next:hur man svälja ett piller enkelt

Relaterade artiklar


 • låg bröst känslighet problem
 • Vilka uppgifter av prostaglandin ?
 • Hur får man en 30 minuters promenad i det dagliga
 • Hur får man en shapelier rumpa
 • hur man gör gallsten kost
 • hur du ökar dina chanser för graviditet och samtidigt ha PCOS
 • hur man kan stoppa tredje skador rökning
 • Vilken typ av beteende blinkar ?
 • kattsand lådor & graviditet
 • hur man minimerar risken att smittas av kirurgiska och andra infektioner samtidigt på sjukhus
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com