roll civilstånd i hälso -och dödlighet

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-08-30
Vi har alla hört talesätt som: " Två huvuden är bättre än en ", eller " Ingenting fungerar som lagarbete . " När det gäller vår hälsa , verkar detta vara särskilt sant . Enligt US Department of Health and Human Services ( DHHS ) , gifta människor är friskare och lever längre än ogifta människor, särskilt när de arbetar tillsammans för att hålla varandra friska

hälsoeffekter Beteenden

Enligt DHHS minskar äktenskap ohälsosamma beteenden som drickande och droger , kanske för att de i en engagerad relation är mer känslomässigt stabila . Samtidigt , makar uppmuntrar ofta sunda vanor som att äta rätt och tränar, samt besök hos läkare och ta mediciner .

Effekter på Hälso-och sjukvårdskostnader

Sedan sjukförsäkringsbolag erbjuder tillgång till genom en makes politik , äktenskap ökar sannolikheten för att ha hälsa täckning , vilket leder till bättre folkhälsa och sjukvård tillgång och användning. Enligt DHHS , gifta människor har oftast kortare sjukhusvistelse, färre läkarbesök och minskad risk för sjukhem antagning , samt ökade förebyggande vård såsom cancer visningar .

Effekter på psykisk hälsa

Enligt DHHS , gifta människor i allmänhet har minskat symptom på depression. Bor i ett hushåll utan den kombinerade inkomster två människor kan också leda till mindre stress, vilket orsakar en rad hälsoproblem .

effekter på dödligheten

DHHS rapporterna om att människor som gifter sig lever längre än singlar , men att de avgörande faktorerna bakom detta faktum är inte alltid tydliga . En teori hävdar att friska människor har en bättre chans att gifta sig i första hand eftersom de kan ses som mer attraktiva kompisar , en effekt som liknar det naturliga urvalet . Statistiskt människor som är allmänt friska lever längre än de som inte är det. Dessutom de positiva effekterna av äktenskap på hälsan också leda till en ökad medellivslängd .

frisk avkomma

Enligt DHHS har äktenskapet också potentiella långsiktiga konsekvenser för den fysiska hälsan hos ett par barn . Växer upp med gifta föräldrar är associerat med bättre hälsa i vuxen ålder och ökad livslängd , särskilt för män.

Previous:nothing Next:som uppfann vatten filter?

Relaterade artiklar


 • tandvård bistå och vara gravid
 • äldreomsorg alternativ i Enfield , Connecticut
 • hur man kan stoppa tredje skador rökning
 • hur man skall bedöma övergrepp mot äldre
 • hur man kan bli av med löss snabb
 • fysiska utveckling vuxna
 • resurser för misshandlade kvinnor
 • perimenopausal testosteron
 • exponering för mögel och mjöldagg
 • hur man får knäppa matkuponger i Alabama
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com