tillfälliga och kroniska hypertoni

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-08-14
Hypertoni är ett relativt vanligt tillstånd. Enligt American Heart Association, nästan 75 miljoner amerikaner 20 år eller äldre har någon form av tillståndet. Det finns två stora grupper av högt blodtryck, inbegripet tillfälliga och kroniska hypertoni. Veta skillnaden mellan dessa två typer av hypertoni gör det möjligt att förstå när du behöver läkarvård och när hypertoni är normal

Hypertension Defined

Hypertoni är högt blodtryck. Högt blodtryck uppstår när blodet passerar genom dina artärer utövar för mycket kraft mot väggarna i artären vägar. Hypertoni brukar diagnostiseras när systoliska trycket-tryck som skapas när hjärtat pumpar blodet från hjärtat -. Är större än 139

Tillfälliga Hypertension

Tillfälliga hypertoni är hypertoni och inte fortsätter under lång tid. Det kan leda till fysisk svar på motion, som mer syre kräver musklerna vid fysisk aktivitet, kräver mer blod. Det kan uppstå som en reaktion på en stressande situation-att vara rädd, skrek att vara på en chef. Graviditet leder också till tillfälliga hypertoni för en del kvinnor, och vissa tycker att deras mediciner påverka deras blodtryck. Det viktigaste inslaget av tillfälliga hypertoni är att det går bort snart stressfaktor, tillfälliga hälsotillstånd, medicinering eller en verksamhet stoppas eller tas bort.

Kronisk Hypertension

Kronisk hypertoni är högt blodtryck som varar under en längre period . Eftersom det är högt tryck släpps ut på kärlväggarna länge , platser kronisk hypertoni en person under högre risk för hjärtsjukdomar och relaterade tillstånd. Kronisk hypertoni vanligtvis inte har en identifierbar orsak , men läkarna vet att vissa fall av kronisk hypertoni orsakas av andra medicinska tillstånd, som sköldkörtelproblem . Genetik tros spela en roll i huruvida kronisk hypertoni utvecklas , men läkarna också betona vikten av en bra kost och regelbunden motion för att hantera och förebygga tillståndet .

Symtom

Enligt American Heart Association, kan vissa individer med hypertoni har inga symptom alls. Av denna anledning läkarna kallar hypertension den tysta mördaren. Om symtomen inte utgör omfattar de vanligen yrsel eller yrsel, andnöd eller synproblem. Mer allvarliga symtom, till exempel stroke, kan uppstå om hypertoni inte behandlas.

Behandling

Tillfälliga hypertoni ofta inte kräver behandling eftersom det förekommer som en del av den fysiologiska stressreaktion. Det är dock tillfälligt hypertoni ibland en signal om att en person är i riskzonen för att utveckla kronisk hypertoni, så om det inträffar ofta bör det uppmärksammas av läkare eller sjuksköterska, särskilt under graviditet. Förändringar i beteende och miljö, kost, fysisk aktivitetsnivå, medicinering eller behandlar en underliggande sjukdom kan lindra symtomen av båda typerna av hypertoni.

Previous:nothing Next:vad som finns innanför ett vattenfilter?

Relaterade artiklar


 • Hur man väljer en moderniserad Medicare Tillägg ( plan n eller plan m )
 • hur man minimerar risken att smittas av kirurgiska och andra infektioner samtidigt på sjukhus
 • hur man kan bli av huvudvärk smärta
 • hur man gör en sallad gourmet lax på en budget
 • fysisk och kognitiv utveckling av småbarnsfostran
 • hur lätt sätta i kontaktlinser
 • hur man lär sig de 12 kranialnerver
 • Vilka är riskerna med hushållens schampo & tvål ?
 • Hur man vet om en familjemedlem har alkoholproblem
 • hur man kan stoppa armhåla lukt i dess spår
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com