typer av makar missbruk

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-08-31
Spousal övergrepp, mer känd som misshandel, kan ta sig flera olika uttryck under loppet av ett äktenskap. Många hör ordet makar missbruk och tänker på våld ensam, men våldet är bara ett sätt att detta missbruk kan förekomma. Om du märker symtom på en vän som verkar vara orsakade av fysiska, känslomässiga, sexuella eller ekonomiska övergrepp, råder din vän att ringa National Domestic Violence Hotline på 800-787-3224.

Fysisk

Den här typen av makens övergrepp är den med mest tur bevis och kan vara det mest destruktiva. Fysisk misshandel är när en av makarna använder våld eller våld mot en annan make. Beteendet kan vara i form av slag, slapping, kvävning, greppa och hotade med ett vapen. Denna typ av övergrepp, om det juridiskt laddade, kan leda till en övertygelse om misshandel. Oavsett vilken nivå av fysisk misshandel, eller om det har hänt en eller två gånger eller mer, är det fortfarande missbruk och det ska redovisas.

Emotional

ofta förbises som en form av missbruk, är känslomässiga övergrepp en av de vanligaste typerna av övergrepp i en relation. Känslomässiga övergrepp är en serie verbala eller icke-verbal attacker som tenderar att nedvärdera en av partnerna och göra hennes fråga henne självkänsla. Denna typ av missbruk kan leda till de andra tre, eftersom det tenderar att göra partnern tappar självförtroende och få henne att se någon utväg ur situationen oavsett hur illa det blir. Vissa typer av känslomässiga övergrepp innefattar hot, verbala förolämpningar, förnedring och isolering.

Sexuella

Sexuella övergrepp kan ibland hittas hand i hand med fysisk misshandel . Missbruket kan vara allt från förnedrande sexuella handlingar med påtvingat sexuell kontakt . Även om du har haft samtyckande sex med en partner innan tvingade sex med aggression är fortfarande betraktas som våldtäkt och kan vara straffbart enligt lag . En rapport från den nationella koalitionen mot våld i hemmet uppger att mellan en tredjedel och hälften av alla misshandlade kvinnor har våldtagits av sin partner någon gång i förhållandet . Sexuella övergrepp när de kombineras med våld kan vara mycket farligt och kan leda till skador eller dödsfall .

Finansiella

finansiella eller ekonomiska övergrepp är en typ som inte är allmänt kända. Ekonomiska övergrepp kan synas som en påtryckningar från en partner för att kontrollera alla finanser, blockering makens önskan att säkra sysselsättningen utanför hemmet och tvinga henne att ta en "ersättning" istället för att hantera pengar lika. Det kan också innebära att undanhålla mat, kläder och pengar och tar dina objekt som hans egna ägodelar. Denna typ av missbruk kan lägga en stor belastning i ditt liv och kan orsaka psykiska problem så djupt som känslomässiga övergrepp.

Previous:nothing Next:dental röntgen & graviditet

Relaterade artiklar


 • jacuzzi & graviditet
 • georgia sjukvård fullmakt
 • luftföroreningar och lungsjukdom
 • hur man kan förebygga bristningar alla naturligt
 • normal apoptos
 • hur till linje bastu
 • hur man kan hjälpa barn med motoriska
 • hur man använder mina amerikanska löpband på 220 volt
 • hur man undviker halsfluss
 • Vilka uppgifter av prostaglandin ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com