bebisar och hicka

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-09-15
Föräldrar är i allmänhet oroliga när ett barn utvecklar en släng av hicka. Hicka kan också vara skrämmande och oroande för spädbarn, men tillståndet är normalt och i allmänhet försvinner med åldern. Spädbarn med gastroesophogeal reflux (GER) kan vara mer benägna att utveckla hiccuping

Betydelse

Enligt Dr William Sears, MD, hicka hos spädbarn är en ofarlig irritation i matsmältningssystemet att även kan förekomma i livmodern. Hicka är sällan smärtsamma för spädbarn och inte ett vanligt tecken på underliggande medicinska tillstånd.

Fakta

Orsaken till hicka hos spädbarn är okänd, men det inträffar när kontrakten diafragman kraftfullt. Enligt Beth M. Lovinelli, RN, BSN, IBCLC, en teori relaterad till in utero hicka föreslår att villkoret skapar en regelbunden, rytmisk membran träning, som kan bidra till andningen när barnet är fött.

Expert Insight

Lovinelli hävdar att genom att ditt barns första födelsedag, hicka är vanligen mindre frekvent. Enligt Lara Jana , MD , kan hicka i barn faktiskt anses vara en nyfödd reflex som så småningom försvinner . Dr Sears hävdar genom att hävda att hicka i allmänhet försvinner som en bebis matsmältningssystem mognar .

Överväganden

Lovinelli rekommenderar sitter ditt barn upp och trösta honom tills hicka passera . Dr Sears anges att övergödning är en gemensam utlösande faktor för hicka hos barn och föreslår mata ditt barn dubbelt så ofta , men hälften så mycket vid varje utfodring session .

Solutions

Stoppa hicka hos bebisar kan vara möjligt genom att tillåta honom att amma eller smutta från en flaska eller kopp , som kan främja uppmjukning av membranet . Lovinelli anfört att den mest effektiva behandlingen av hicka hos barn är tid . Hicka i allmänhet tar tid att passera , och tricks kommer inte att råda bot på tillståndet .

Previous:nothing Next:vad som orsakar beta STREP ?

Relaterade artiklar


 • hur man kan förebygga bristningar alla naturligt
 • instruktioner för hur man rengör en bricka elefant öra
 • hur du döljer hälsosam mat så att din familj kommer att äta den
 • hur man behandlar en perforerad trumhinna
 • graviditet och neuropati
 • högspänningsledning linjer och potentiella hälsorisker
 • tecken och symtom på utomkvedshavandeskap brott
 • typer av makar missbruk
 • Vilka är riskerna med att använda örondroppar i ögat?
 • sjukdomar med stark urinlukt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com