fördelarna med genetisk rådgivning

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-09-13
Genetisk rådgivning kan föräldrar som vill bli gravid , eller som redan är gravida , för att få mer information om gener i deras perspektiv barn . Med andra ord, när ett par eller enskilda går till genetisk rådgivning , kan en licensierad rådgivare skärm deras DNA eller utvärdera ett foster för att avgöra om det finns en genetisk abnormitet som kan leda till sjukdom eller funktionshinder i ett framtida barn .

Screening för Ärftliga sjukdomar

Screening för en ärftlig sjukdom innan en kvinna blir gravid är en stor fördel av genetisk rådgivning . En person som vill ha ett barn men som kan vara bärare av en genetisk avvikelse som han kan föra vidare till sina avkommor kan genomgå ett genetiskt test. På så sätt kan föräldern eller föräldrarna ta reda på om en eller båda är bärare av en onormal gen som skulle kunna leda till ett ärftligt tillstånd . Till exempel cystisk fibros , sicklecellanemi och Huntingtons sjukdom är ärftlig sjukdom som genetisk testning kan identifiera . Om en förälder genomgår genetisk testning och bestämmer att hon har en onormal gen som hon kan förmedla till ett barn , som förälder kan fatta ett välgrundat beslut om huruvida vi skall ha barn och kan tänka alternativ som sperma-och äggdonation . Detta kan bidra till att minska andelen som går på ärftliga sjukdomar .

Fostrets Screening

Vissa avvikelser utvecklas i livmodern , till exempel Downs syndrom . Om du är gravid och foster ultraljud visar avvikelser , eller om det finns någon annan orsak att misstänka att ett barn kan ha avvikande gener eller inte kan utvecklas i rätt riktning , kan genetisk rådgivning ge dig möjlighet att testa fostret . Om det fastställs att ett foster kommer att födas gravt funktionshindrade eller kommer att dö vid eller strax efter födseln kan en förälder få denna information tidigt i graviditeten genom genetisk rådgivning . Detta ger föräldrarna en möjlighet att ta ett beslut tidigt om huruvida det är bäst att bära en graviditet eller om det kan vara i bästa intresse för alla inblandade att avsluta graviditeten tidigt , att ägna en potentiell framtida barn smärta eller föda att ett barn där familjen inte kan ta hand om eller som har en låg livskvalitet .

Egg Test

Om genetisk rådgivning visar att du kan ha gener som kan bära en defekt , då genetisk rådgivning ger dig möjlighet att ha en större chans att bli gravid utan att passera dessa gener vidare. Till exempel, om en mor eller far kan ha en defekt gen , kan moderns ägget befruktas av faderns spermier i ett laboratorium. Ägget kan sedan testas för att avgöra om något genetiska avvikelser finns . Om allt är normalt , kan ägget implanteras , vilket ger föräldrarna möjlighet att få biologiska barn utan komplikationer , även om de är bärare av vissa ärftliga sjukdomar eller genetiska defekter.

Previous:nothing Next:Hur testar du ditt hus för bly färg ?

Relaterade artiklar


 • Medicare Part C vs Medicare Tillägg
 • hur man kan bli av huvudvärk smärta
 • hur börja med kontaktlinser
 • typer av makar missbruk
 • tecken på ett barn i fattigdom
 • jacuzzi & graviditet
 • Hur man använder en digital SPRIDARE
 • neonatal hypertoni
 • billiga presenter för vårdhem invånare
 • Hur man känner igen om du har njursten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com