hur man behandlar en perforerad trumhinna

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-09-12
En perforerad trumhinna kan uppstå på grund av trauma mot örat , på grund av tryckförändringar under flygning , eller som en komplikation av en öroninfektion. När en trumhinna perforerar , eller bristningar , det oftast orsakar svår värk i öronen och kan förknippas med blödning från örat och hörselnedsättning. Vad ska du göra om du tror att du har en trasig eller perforerad trumhinna

Du behöver : ? .
leda Detection kit
Rakblad.
Metal spackelspade.


1 .
Stoppa inte något i örat.

Om du misstänker att du har en perforerad trumhinna , Don " t sätta något i hörselgången med en tops . Detta kan öka risken för infektion genom att bakterier i mellanörat . Ta ett sterilt förband och tejpa fast över örat tillfälligt att minska exponeringen för bakterier .
2 .
Boka tid med din läkare .

Varje gång du har symptom på en perforerad trumhinna inklusive blödning från hörselgången , hörselnedsättning , yrsel eller svår värk i öronen , en läkare så snart som möjligt. Om blod eller vätska kommer från hörselgången , gå till akuten . Annars boka ett besök med din läkare.
3 .
kontrollera smärtan .

tills du kan få för att se din läkare ta ibuprofen för smärtan om du inte har en historia av magsår , blödning problem eller njursjukdom . Ta inte ibuprofen om du tar blodförtunnande medel .
4 .
Don't snyt dig .

undvika att blåsa näsan eftersom det kan orsaka ytterligare trauma i hörselgången .
5 .
uppmärksam på tecken på infektion .

tills du kan se din läkare , var uppmärksam på tecken på infektion . Dessa innefattar feber , frossa , försämring ont i öronen , och pus dränering från örat . Om dessa symtom visar sig omedelbart uppsöka läkare eller gå till akuten .
6 .
Håll örat torr .

Håll örat omfattar vid varje tillfälle och skyddas från vatten . Om du tar en dusch placera en bomullstuss i örat för att minska exponeringen för fukt .
7 .
Följ läkarens order .

Din läkare kan ge dig en antibiotika för att minska risken för infektion . Om så är fallet , ta den enligt anvisningarna. En perforerad trumhinna läker vanligtvis i cirka åtta veckor . Tills dess , inte in något i hörselgången .


Previous:nothing Next:hur man kan hjälpa en svårt sjuk person upprätthålla värdighet

Relaterade artiklar


 • hur man kan förebygga bristningar alla naturligt
 • högspänningsledning linjer och potentiella hälsorisker
 • hur man handskas med graviditetsillamående när man är gravid
 • hur du justerar att arbeta nattskiftet
 • hur man hanterar en tidigare rutin för en bättre dag
 • hur man skapar en medicinsk genogram
 • hur man kan jämföra hemmet system vattenfiltrering
 • Hur du tar dagen- efter-piller
 • bidrag för Doulas
 • barn och spädbarn HLR certifiering
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com